Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Peněženku s desítkami tisíc korun zapomněl na autě: Poctivá nálezkyně vše vrátila

Poctivá nálezkyně Anděla Jirásková
Poctivá nálezkyně Anděla Jirásková  (Autor: MP Česká Lípa)
Autor: lm - 
25. srpna 2017
19:09

Obrovské štěstí v neštěstí měl muž na Českolipsku, který si zapomněl na střeše auta kasírku s tučnou hotovostí. Peněženka z jedoucího auta spadla a desítky tisíc korun se rozletěly vzduchem. Za vozem jela asistentka prevence kriminality, která peníze sesbírala a celý nález odevzdala kolegům.

„Bylo to jako ve filmu, vzduchem létaly peníze,“ popisuje Anděla Jirásková, která pracuje jako asistentka prevence kriminality u českolipské městské policie. „Zastavili jsme a začali sbírat, co se rozletělo,“ pokračuje s tím, že i lidé z dalších aut jim pomáhali posbírat bankovky.

Poctivá nálezkyně odevzdala hotovost svým kolegům. „Ani na chvíli nás nenapadlo, že bychom peníze neodevzdali,“ usmívá se poctivá nálezkyně.

Strážníci pak vypátrali majitele a vše mu předali. Muž jim i popsal, jak k nehodě přesně došlo. V osudný den jel s autem na benzinku a peněženku i s tržbou si položil na střechu. Když šel dovnitř zaplatit, jeho kamarád mezitím s autem i penězi odjel. Po peněžence se začal shánět, až když neměl čím zaplatit. Muž poctivým nálezcům upřímně poděkoval.

Video: Starosta ztratil peněženku, poctivá nálezkyně ji vrátila.

 

 

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání