Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Dvě školačky se na táboře v Českém ráji zřítily ze skály: Jedna (†14) zemřela, druhá je těžce zraněná

Dvě školačky se v Českém ráji zřítily ze skály: Jedna svým zraněním podlehla (ilustrační foto).
Dvě školačky se v Českém ráji zřítily ze skály: Jedna svým zraněním podlehla (ilustrační foto).  (Autor: HZS Pardubického kraje)
Autor: ČTK, dce - 
10. srpna 2017
10:33

Dvě nezletilé dívky se zřítily ve středu večer ze skály u Turnova v Českém ráji, kde byly na táboře. Jedna dívka (†14) svým zraněním na místě podlehla, druhá má středně těžké zranění.

Tragická událost se stala před 21:00 na turistické stezce lemující levý břeh Jizery z Dolánek na Zrcadlovou kozu, v lokalitě zvané Šetřilovsko. Dívky se podle serveru TN.cz šly večer projít a objímat stromy. „My nyní tuto nešťastnou událost prověřujeme, nicméně s ohledem na věk zemřelé dívky a její rodinu k ní nebudeme veřejnosti poskytovat žádné další bližší informace,“ řekla mluvčí policie Ivana Baláková.

Dívky spadly ve svažitém terénu ze zhruba dvacetimetrové výšky. „Jedna se středně těžkým zraněním byla při vědomí transportována sanitkou do liberecké nemocnice na traumacentrum,“ řekl krajský mluvčí záchranné služby Michael Georgiev. Druhou dívku se záchranáři pokoušeli resuscitovat několik desítek minut. Pro transport do nemocnice byl povolán i vrtulník z Prahy, protože liberecký za tmy létat nemůže. „Bohužel pacientka na místě svým zraněním podlehla,“ dodal mluvčí.

Třetí dívce, který vylezla na skálu také, museli hasiči pomoci dolů slaňováním. Na místě byl také psycholog.

Podobný případ se stal u Lokte na Sokolovsku v sobotu. Třináctiletá dívka zemřela po pádu ze skály.

zajem ( 11. srpna 2017 10:26 )

Proč se tedy nepřihlásis? Meleš o něčem a víš houby!!?,

zajem ( 11. srpna 2017 10:19 )

Ve zprávách říkali,, že tam byly s rodinou.Tak či tak je to neštěstí a nechápu co to s vámi lidí je?Tak bezcitné komentáře?Je mi smutno za ně i za vás co jste to za lidi.?

strfnadice ( 10. srpna 2017 14:56 )

No to teda,dát dítě na tábor a ono se mi nevrátí-bordel světovej,taky co na ty tábory jezdí za vedoucí bez praxe a vemou každýho a většina to bere jako dovolenou,pařby až do rána atd....pak senení čemu divit

janinax ( 10. srpna 2017 12:34 )

Že by selfie???V dnešní době nejčastější příčina

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání