Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Rodiče o nákaze dcery (1) v Egyptě: Začalo to pupínkem, hotelový lékař řekl, že to nic není

Autor: shp - 
1. srpna 2017
15:59

Odletěli do slunného Egypta na dovolenou snů. Vrátili se z ní ale s obavami o život své milované dcerky Ellie. Třináctiměsíční dcerka Zuzany a Františka se při dovolené nakazila infekcí, po které se jí na těle objevily mokvající rány. Stav malé holčičky se ale naštěstí lepší. 

Vidí to i její máma, která s ní zůstává v nemocnici. „Malá se už ráno probouzela s úsměvem, věděla jsem, že to bude dobré,“ řekla Zuzana webu Pluska.sk. Manžel František a starší dcerka Sofia byli z nemocnice propuštěni už v sobotu. Vyšetření ukázalo, že jsou vcelku zdraví. „Doufám, že už brzy budeme všichni spolu, teď je to už celkem reálné.

Ani teď si nedokáže vysvětlit, co se v Egyptě stalo. „První týden dovolené, na kterou jsme se dlouho těšili, byl skvělý. Hotel byl v pořádku, užívali jsme si čisté moře, okolo nás plavaly želvy,“ vzpomíná žena. Pak to ale přišlo. „Když se malé u pusy objevila malá tečka, nejdříve jsme mysleli, že jde o znaménko. A tak jsme šli za hotelovým lékařem, který nás ujistil, že o nic nejde,“ pokračuje.

Jenže poté se kožní problémy zhoršovaly a dítě muselo být převezeno v Hurghadě do nemocnice. „Přišel se na nás podívat i egyptský ministr zdravotnictví s manželkou,“ dodala Zuzana. Ellie se v nemocnici opravdu věnovali. „Nejlepší moment byl, když lékařka Erika vzala malou na ruce a řekla mi: Pojďme a nebojte se, malá bude v pořádku,“ vzpomíná Zuzana.

Společně s manželem se shodují, že do Egypta se již nevydají. František taky zavzpomínal na okamžiky hrůzy, když se dcerce něco objevilo na pusince. „Dali jsme jí na to mast, kterou jsme měli s sebou. Nebylo to nic dramatického. Druhý den se jí to zvětšilo a něco takového se jí objevilo i na tváři,“ řekl Novému Času.

Takové zhoršení za pár hodin jsem ještě nezažil. Z oparu byla obrovská mokvající rána na krku a tváři. Z vnitřní strany jedné ručičky jí bylo vidět až na sval. Do pondělka by ji to sežralo zaživa,“ dodal otec. Antibiotika naštěstí zabrala a stav dcerky se zlepšuje. Lékaři na Slovensku zjistili, že chytila infekci, kterou se mohla nakazit i v domovině. Nejde o exotickou nemoc.

hejpockej ( 2. srpna 2017 03:40 )

no vida,dcerka byla nemocna tak rodice zavolali hoteloveho doktora... kazdy hotel ho tam ma... jenom tata Kramny nevolal, ten to drzel v tajnosti, ze je otravil, zamkl holky v pokoji a cekal az umrou... a pak hned zhavil telefonem pojistovnu...

jany ( 2. srpna 2017 03:17 )

nenito nejaka venericka choroba?

aeraluna ( 2. srpna 2017 02:04 )

V jednom z předchozích článků byla zmínka, že stejně nemocná je i matka - ta se uzdravila spontánně nebo jak? Jinak 100% souhlas s názory, že vzít batole do těchto zeměpisných šířek může jen dement.

MILLLIS ( 2. srpna 2017 00:19 )

Impetigo muze zpusobit i infekce streptokokem (predevim skupiny A)...

MILLLIS ( 2. srpna 2017 00:13 )

hahapch: neskodilo by se taky trochu behem te pradlouhe vety "nadechnout"

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání