Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Vlak na Mělnicku najel do nastraženého kamení: Patrně ho tam daly děti

Vlak na Mělnicku najel do nastraženého kamení: Patrně ho tam daly děti. (Ilustrační foto)
Vlak na Mělnicku najel do nastraženého kamení: Patrně ho tam daly děti. (Ilustrační foto)  (Autor: Zbyněk Schnapka)
Autor: ČTK - 
19. července 2017
11:23

U Nelahozevsi na Mělnicku najel v úterý večer rychlík do kamenů naskládaných na koleje, nikdo se nezranil. Policie případ vyšetřuje jako obecné ohrožení, bude vyslýchat svědky. Událost se stala nedaleko železniční zastávky Nelahozeves-Zámek, kameny pocházely zřejmě přímo z kolejiště.

Policisté případ dál prověřují, jednou z vyšetřovacích verzí je i to, že kameny daly na koleje děti. Pokud by se obecného ohrožení dopustil trestně odpovědný člověk, byl by za své jednání stíhaný. „Pachateli případně hrozí tři až osm let vězení,“ uvedla mělnická policejní mluvčí Markéta Johnová.

Vlak jel z Prahy do Ústí nad Labem, škoda dosáhla 5000 korun. Po kolizi zastavil zhruba po 500 metrech. Cestovalo v něm zhruba 100 lidí, doprava na trati zastavena nebyla.

Podobné případy se stávají několikrát ročně, například loni v květnu v Oldřichově u Duchcova na Teplicku najel vlak do kusu betonu, který na koleje zřejmě někdo nastražil. Ani v tomto případě se nikdo nezranil. Minulý rok v březnu najel nedaleko Teplic do naskládaného kamení na kolejích rychlík. Provoz na trati to tehdy zcela zastavilo. I v tomto případě si nehoda vyžádala jen hmotné škody, zraněn nikdo nebyl.

Podívejte se na video z nedávné nehody vlaku s autem:

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání