Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Sebevrah (57) z Jičínska o záchranu nestál: Policisty za snahu o pomoc napadl

Ilustrační foto.
Ilustrační foto.  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: bop - 
14. července 2017
18:56

Ve středu po osmé hodině večer se v obci na Jičínsku odehrálo drama jako ze seriálové epizody. Všechno začalo šílenou hádkou mezi manžely, kvůli které museli na místo dorazit muži zákona. Po jejich příjezdu vyšplhal muž (57) na strom a pokoušel se oběsit na psím vodítku. Když mu policisté zachránili život, ještě je za to napadl!

Všechno začalo poměrně obyčejně. Spor mezi manžely ale nakonec vygradoval tak, že po osmé večer musela na místo přijet policie. Manžel měl být natolik nepříčetný, že demoloval společné zařízení domácnosti a rozbíjel různé věci.

Po jejich příjezdu se ale nemínil uklidnit ani v nejmenším... „Sedmapadesátiletý hříšník před policisty utekl na zahradu a schoval se do koruny stromu. Tam si připravil oprátku z vodítka pro psa. Policistům začal vulgárně nadávat a vyhrožoval, že skočí dolů,“ popsal situaci pro server iDnes.cz jičínský policejní mluvčí Aleš Brendl.

Rozvášněný muž nakonec svým hrozbám dostál a skutečně skočil dolů s cílem se zabít. Muži zákona k němu okamžitě přispěchali a z vodítka ho odřízli. Za záchranu života se jim však moc vděku nedostalo, výtržník je začal fyzicky napadat a vztekle jim nadával.

„Násilník neuposlechl jejich výzev a kladl neustále aktivní odpor. Policisté tak proti němu použili donucovací prostředky a zajistili ho. Dechová zkouška u něj prokázala 2,01 promile alkoholu v dechu,“ doplnil mluvčí Brendl.

Neúspěšného sebevraha musel ošetřit lékař. Hned poté ho policisté odvezli na protialkoholní záchytnou stanici. Celý jeho výstup se rozrušenému muži pěkně prodražil... Dopustil se při něm hned několika přestupků, a tak mu hrozí pokuta ve výši až 50 tisíc korun.

Některé sebevrahy se podaří zachránit. Někteří mají ale místo vděku spíš vztek...


 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání