Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Největší švédský hudební festival: Končí kvůli znásilňování žen

Autor: shp - 
3. července 2017
15:19

Největší švédský hudební festival Bråvalla se příští rok již konat nebude. Pořadatelé ho zrušili kvůli vysokému počtu sexuálních útoků včetně znásilnění, které návštěvnice letos nahlásily. Rok 2017 přinesl smutných 11 případů.

Festival Bråvalla v Norrkopingu je již minulostí, informoval web BBC. A to i přes hojnou návštěvnost a přítomnost slavných skupin jako Linkin Park nebo System of a Down. Příští rok na něj mohou fandové zapomenout. Sami pořadatelé uvedli, že chování mužů na festivalu je nepřístupné.

Toto není v pořádku. Toto nemůžeme akceptovat na našem festivalu. Proto jsme se rozhodli neorganizovat Bråvalla 2018,“ napsala pořádající německá společnost FKP Scorpio na Twitteru. Není to přitom poprvé, co festival poskvrnily sexuální útoky.

Loni bylo na Bråvalle nahlášeno pět případů znásilnění. Festival je několikadenní a je na něm možné stanovat. Švédský premiér Stefan Lovfen označil loňské útoky na ženy za nepřijatelné a pohrozil zpřísněním zákonů týkajících se sexuálního obtěžování žen.

Internetem se již začaly šířit zvěsti, že většinu sexuálních napadení mají na svědomí migranti z muslimských zemí. Jde však o nepotvrzené zprávy, které nelze potvrdit, ani vyvrátit. Zdroje o národnosti sexuálních útočníků neinformovaly.

V Indii nenechávají obyvatelé znásilnění jen tak. Podívejte se na lynč policistů po znásilnění dívky na JIP:

tgbg ( 4. července 2017 08:44 )

To znásilňovali rusáci!!!!

salto ( 4. července 2017 07:28 )

Copak, copak? Švédkám se nelíbí být kulturně obohacovány? Jenom šílenci si mohou myslet, že imigranti se už nemohou dočkat, až budou v šest ráno zařezávat u ponku a budou se chovat jako civilizovaní lidé a ne jako vyžírky kterým je vše dovoleno

ivanak ( 3. července 2017 16:41 )

To je přesně to,co oni přece chtějí,o co usilují.Budou se bourat tradice,lidé se nebudou moct ani v bezpečí bavit.A nejen to.Daří se jim to a ještě nám politici budou tvrdit,že neví,jestli to byli opravdu migranti.To co nevíme,toho je mnohem víc,tomu věřte.

Hoklas ( 3. července 2017 16:38 )

 Švédi je sami pozvali, v tom Merkelová ani žadný Čech prsty nemají...

Hoklas ( 3. července 2017 16:35 )

 Všechny fesťáky vždycky jsou plné úchylů, opilců, zvratků a dalších nechutností a hříchů. A samotne ženské si koledujou. Zakázal bych je do jednoho.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání