Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Do Dominika (19) uhodil na motorce blesk: Je zázrak, že jsem přežil!

Autor: aba - 
4. června 2017
05:02

Motorkář Dominik Vávra může děkovat, že je ještě naživu. Předposlední květnový den do něj totiž uhodil blesk, když se snažil před bouřkou ujet na motorce.

Dominik se jel s kamarády vykoupat do zatopené pískovny v Kosičkách, ačkoliv on sám do vody nešel a zůstal na břehu. Když se začalo bouřit, řekli si, že raději pojedou zpátky domů. To ale ještě netušili, co Dominika čeká, jakmile nasedne na svůj stroj.

"Sbalil jsem věci a sedl na motorku a od té doby si nic nepamatuju. Jen z vyprávění vím, že jsem prý ujel asi dva metry, když to do mě prásklo, já se zaklepal, spadl s motorkou na bok a zůstal v křečích a bezvědomí,“ popsal Dominik.

Ten měl obrovské štěstí a vyvázl jen s popáleninami a zhoršeným sluchem. Za to ale může vděčit svým kamarádům, kteří okamžitě zavolali záchranku, a hlavně záchranářům. "Díky včasné resuscitaci a další péči záchranářů i v nemocnici, jsem v pořádku. Podle lékařů je zázrak, že jsem přežil. Moc za to všem děkuju,“ vzkazuje Dominik ještě z nemocničního pokoje v Hradci.

Video  rozhovor s motorkářem který přežil zásah blesku  - Jitka Pecharová
Video se připravuje ...

V nemocnici zůstane ještě pár dní. Blesk mu totiž udeřil do helmy a její vnitřek seškvařil, než projel dál krkem, trupem a stehnem. Bude ale zase v pořádku. 

moiaza ( 4. června 2017 07:45 )

Když už ukazuje místo zasažené bleskem, mohl si aspoň umýt ten svůj krk od kolomazu.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání