Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Z královéhradecké věznice utekl vězeň: Nevrátil se z vycházky

Policie pátrá po vězni z Ukrajiny, který se nevrátil z vycházky.
Policie pátrá po vězni z Ukrajiny, který se nevrátil z vycházky.  (Autor: Policie ČR)
Autor: ljš - 
15. května 2017
14:30

Policisté pátrají po čtyřiatřicetiletém muži z Ukrajiny, který se v sobotu nevrátil z vycházky do věznice v Hradci Králové-Pouchově. Oleksandr Pop si ve věznici odpykával dvouletý trest za maření výkonu úředního rozhodnutí a podplácení. Ve věznici měl být ještě téměř rok. 

Podle policie se vězeň měl vrátit z vycházky do sobotních 19:00. „Krátce po 19:00 hodině do věznice zavolal, že má poruchu na vozidle a vrátí se později. Pak se ozval ještě jednou, že auto opravit nejde a do věznice se vrátí v co nejbližší době. Což však do současné doby neučinil,“ uvedla mluvčí Iva Kormošová.

 

Policie uvedla, že muž utekl z věznice na své 34. narozeniny. Policisté žádají veřejnost, aby na lince 158 poskytla případné informace o jeho pohybu. Muž je 184 centimetrů vysoký, střední postavy. „Má modré oči a hnědé vlasy střižené na krátko se začínající čelní pleší. V době odchodu z věznice měl na sobě šusťákovou soupravu modré barvy,“ uvedla mluvčí.

Věznice na Pouchově je součástí Vazební věznice Hradec Králové a je věznicí s nejmírnějším režimem. Jsou do ní umísťováni odsouzení za méně závažnou trestnou činnost.

Podívejte se, jak policisté pátrají po pohřešované mámě dvou dětí Pavle Zálešákové:

Video  Tři desítky policistů pátraly v pondělí 15. května v okolí Nechvalína po pohřešované Pavle Zálešákové (42). Do akce se zapojili i potápěči.  - Hynek Zdeněk
Video se připravuje ...

BobsTlaskac ( 20. května 2017 00:52 )

pockej az te zasijou za marenku nebo nejakej malichernej justicni vyblitek, jak budes rad za vychazky.

bobou ( 15. května 2017 17:33 )

Tak tohle by se za komančů stát nemohlo!!! Protože žádné vycházky nebyly. Za tohle může "pravdoláska" Venca I. a jeho obdivovatelé!!! A takhle vypadá ta jejich demokracie, do vězení ne za trest, ale za odměnu...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání