Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Panelák vzplál od nedopalku: Ničivý požár způsobil škodu za půl milionu!

Autor: haj - 
1. května 2017
19:46

Kvůli nedbalosti při kouření vypukl v panelovém domě v Kladně požár, který si vyžádal zásah několika hasičských jednotek a způsobil škodu za téměř půl milionu. Navíc obyvatelé domu museli být evakuováni a teď nemají kam jít.

K ohni v paneláku v Hřebečské ulici vyjeli v sobotu časně ráno kromě profesionálních kladenských hasičů také dobrovolní požárníci z obcí Unhošť, Braškov a Hřebeč. Ti byli ale nakonec odvoláni.

Hořet začalo před půl šestou na balkoně v pátém patře, kde byl uskladněn různý odpad a další věci. Plameny se postupně rozšířily i do interiéru bytu. „Zásah jsme prováděli v dýchací technice a hasební práce jsme uskutečnili pomocí jednoho C proudu. Následně byly z bytu vyházeny ohořelé věci a celý prostor poté odvětrán,“ sdělil Kladenským listům mluvčí hasičů Ladislav Holomčík.

Zhruba za hodinu byl již požár uhašen a hasiči se vrátili na základnu. Z bytu museli být do bezpečí vyvedeni tři obyvatelé, o jejichž případném náhradním ubytování rozhodne město, které je majitelem domu.

Škody se vyšplhaly až na 490 tisíc, hodnota uchráněného majetku pak činí půl milionu korun. Podle vyšetřovatele byla příčinou incidentu nedbalost při kouření.

VIDEO: Výbuch v paneláku v Ostravě

Video  Výbuch v paneláku v Ostravě: 46 evakuovaných, 14 zraněných!  - Markéta Volfová, Karel Janeček, HZS MSK
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání