Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Seniorka jela po dálnici D4 v protisměru: Otočila se až po několika kilometrech

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Aktu.cz)
Autor: ljš - 
24. března 2017
17:17

Ohrozila desítky řidičů! Osmašedesátiletá řidička najela omylem u Příbrami na dálnici v protisměru a otočit se jí podařilo až po několika kilometrech. Hrozí jí vysoká pokuta.

K incidentu došlo ve středu v noci na dálnici D4. „Podle několika volajících se tam mělo nacházet osobní vozidlo stříbrné barvy jedoucí na Prahu, ale v protisměru. Ke vzletu byl připraven již i vrtulník, ale nakonec byl odvolán, protože policisté z obvodního oddělení Dobříš daný automobil zaregistrovali a posléze zastavili,“ uvedla policejní mluvčí Monika Schindlová.

Když policisté řidičku zastavili, byla prý velmi rozrušená. „Uvedla, že najela na dálnici někde u obce Obořiště. Až poté, co začala protijedoucí auta problikávat a troubit na ni, si povšimla, že je ve špatném směru jízdy. Zapla proto výstražná světla a pokračovala ještě asi čtyři kilometry na čerpací stanici, kde se otočila do správného směru,“ dodala mluvčí.

Případ budou policisté řešit jako přestupek, za který ženě hrozí pokuta ve výši pět až deset tisíc korun a zákaz řízení od šesti měsíců do jednoho roku.

Podívejte se na video jiné seniorky, která „řádila“ na dálnici D5:

Video  Seniorka jela po dálnici D5 deset kilometrů v protisměru: Nabourala vojáky a v klidu jela dál.  - YouTube
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání