Nepříjmenost, která zkomplikovala život stovkám řidičů, se udála na sedmém kilometru dálnice D2 u Rebešovic na Brněnsku. „Řidič kamionu zjistil, že začala hořet pneumatika u návěsu. Odpojil jej a tahačem popojel. Mezitím se odstavená část vozidla ocitla v plamenech,“ řekl Blesku policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Okamžitě se vytvořily kolony, D2 na Brno zůstala zcela neprůjezdná. Řidiči mohli sjet na exitu Blučina a vrátit se na dálnici před Brnem. Aktuálně je podle policejního mluvčího průjezdný jeden jízdní pruh.

K požáru se sjely čtyři profesionální a tři dobrovolné jednotky hasičů. Vzniklá škoda na nákladu, který zcela shořel, zatím není určena. Podle zprávy Ředitelství silnic a dálnic zatím není jasné, jak dlouho dopravní komplikace potrvají.

Na D2 se ráno také bouralo

Hasiči a záchranáři se přitom na D2 zapotili už ráno. Po osmé hodině došlo na 17. kilometru ve směru na Bratislavu na příjezdu k čerpací stanici k havárii osobáku. Řidič (40) se podle všeho dostatečně nevěnoval řízení, narazil do svodidel a po kotrmelcích zůstal stát před stojany čerpací stanice  Hasiči jej museli z auta vyprostit.

„Muž utrpěl vícečetná vážná zranění. Převezli jsme jej na urgentní příjem do Fakultní nemocnice v Brně,“ sdělila mluvčí jihomoravské záchranné služby Hedvika Kropáčková.