Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Natáčela se tu reality show Farmář hledá ženu, nyní je statek plný odpadků a zdechlin zvířat

Autor: dce - 
22. března 2017
10:56

Mezi horami starých pneumatik a bednami plných plesnivého jídla byste farmu asi hledali jen stěží. Kostry velkých zvířat a zdechliny psů a prasat ale prozrazují mnohé. Takto skončil slovenský statek, kde se natáčela známá reality show Farmář hledá ženu. 

Smetiště. Tak by se jedním slovem dala shrnout současnost farmy Jána Fodora z Ozdína na Slovensku. V roce 2012 působila jako kulisa reality show Farmář hledá ženu, dnes by se zde mohl natáčet maximálně horor. Mezi odpadky, nefunkčními lednicemi a vraky aut najdete i zvířecí zdechliny.

Na celou věc jako první upozornil Československý kastrační program, který pomáhá ohroženým zvířatům a bojuje proti týrání zvířat. Pohled na farmu v Ozdíně ale šokoval i je.

Její sousedé se obávají, aby se ze statku nerozšířila infekce – farmář totiž těla uhynulých zvířat neodklízí. Zvířata, která zatím přežívají, jsou vychrtlá a nezbývá jim nic jiného než požírat mrtvoly svých druhů. 

Problémy měl navíc Fodor už v minulosti – před devíti lety se kvůli obdobnému stavu svého statku dokonce stěhoval. Situace se ale, jak vidno, opakuje. Ochránci zvířat na místo přivolali policii, přijelo i několik novinářů a případ se začal okamžitě řešit.

„Ušil to na mě ten, kdo mi ukradl vlek za auto. To nejsou fotky koně z mé farmy. Žádný tu není. Ještě mám pár prasat, ale s farmou končím, nejde to,“ řekl Fodor serveru Čas.sk. Živých zvířat už je na farmě skutečně pomálu – najdete tu dva psy, pár koz, prasat a slepic…

Druhý den, když policie přišla nepořádek zadokumentovat, byly už zdechliny podle serveru Pluska.sk pryč. „Hlídka zjistila, že jde o podezření z přečinu neoprávněného nakládání s odpady a byl dán návrh na trestní stíhání,“ uvedla policejní mluvčí s tím, že podezřelý je již obviněn ze stejného trestného činu na jiném místě. V tomto případě měl na pozemku asi 12 tun odpadu!

oliiiii3 ( 23. prosince 2017 13:51 )

K tomuhle dáte připomínky, ale pod tímhle je článek jak cikáni žerou psi stahuji je z kůže mají z nich hody, proč s něma něco neuděláte, jsou tam krásná štěňátka je to hotové peklo. Tenhle dobytek se v životě nenaučí žít lidsky. Jsou to hovada nic jiného. Chudáci pejsci je mi z toho na blití.

hejpockej ( 22. března 2017 19:07 )

jelikoz jsme povetsinou narod vypatlancu, tak nam tohle svinstvo nevadi.

hejpockej ( 22. března 2017 19:04 )

magor si hral na farmare... Nase zakony jsou na houno, tady se tyrani dari, klidne muzete nechat dobytek i deti pochcipat hlady, je to beztrestne. V cizine nas maji za negramoti, cikan nebo Cech, tam v tom rozdil nikdo nevidi.

hejpockej ( 22. března 2017 19:00 )

Proc neni ten krypl stihan za tyrani zvirat? Krypl se o zvirata nestaral, nechal je pochcipat hlady a to je v poradku? Tohle neni trestne? Proc krypl nekontaktoval spolek na ochranu zvirat, aby si zavcas zvirata odebrali kdyz se nechtel starat? Protoze je bezcharakterni zruda, odpad spolecnosti, kteryho bych ja osobne nechal chcipnout v hovnech. Povesit ho za koule. Rozmlatit mu ten jeho ksicht. Vsak se za tuhle svinarnu bude smazit v pekle. Vsak si vzpomene, az na nej dojde.

AliceNovakova3 ( 22. března 2017 12:59 )

Jaký kapitalismus, podle sociálních polštářů = socialismus. Když je někdo "prase" a magor, tak tady by bylo jediným řešením dát ho do klece.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání