Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Přátelé Dana, kterého v Jirkově upálil známý: Dojemné gesto na podporu zdrcené mámy

Autor: ljš - 
20. března 2017
21:05

Přišla o dva nejdůležitější muže svého života. Paní Dáša Z. z Jirkova se snaží smířit s bolestnou ztrátou milovaného manžela Miroslava (†57) a syna Daniela (†23), které kvůli banálnímu sporu upálil v jejich bytě útočník Václav M. Oporu našla v synových přátelích.

Daniel miloval hip-hop a jeho kamarádi pro něj proto uspořádali charitativní koncert, na kterém na něj zavzpomínali. Účastnila se ho také matka zemřelého Dagmar a také jeho přítelkyně Kateřina.

„Včera se konal koncert, na kterém se všichni důstojně rozloučili s mým synem Dankem Z. Toto rozloučení jsem si nemohla nechat ujít a vidět, kolik lidiček mělo Danka rádo. Bylo to hrozně krásné a dojemné. Musím poděkovat tímto všem, kteří se na tom podíleli,“ napsala v sobotu paní Dagmar na svůj Facebook.

Ta se během okamžiku ocitla zcela bez prostředků, veškerý její majetek shořel v bytě, ve kterém zemřeli její nejbližší. Zůstalo jí jen oblečení, které měla na sobě, když šla do práce. Danovi kamarádi proto pro ni na koncertě uspořádali sbírku, díky níž se vybralo 12 tisíc korun.

Daniel s Miroslavem zemřeli 18. února. Podle policie k nim do bytu přišel Václav M., který Daniela zřejmě ve dveřích polil hořlavinou a zapálil. Požár se rychle rozšířil po celém bytě a v plamenech tak zemřel i Miroslav. Policie údajného pachatele dopadla brzy po činu a soud na něj uvalil vazbu. Za vraždu mu hrozí až výjimečný trest.

 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání