Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Ve voze, na který spadl strom, zemřel dobrovolný hasič: Jeho kolegové byli na místě první

Autor: dce - 
3. března 2017
16:17

Smutná událost zasáhla dobrovolné hasiče z Holan – čtvrteční silný vítr jim zabil kolegu a kamaráda Pavla (†53). Na kabinu řidiče nákladního auta spadl strom, záchranáři už řidiči nedokázali pomoci. Přitom jen chvíli předtím byl Pavel u kamarádů hasičů na návštěvě. Právě oni byli na místo nehody přivoláni jako první.

Čtvrteční tragédie se odehrála mezi obcemi Dubá a Jestřebí na Českolipsku. Silný vítr tu vyvrátil strom, který spadl přímo na kabinu řidiče cisterny. Neovladatelný vůz přejel do protisměru, kde se srazil s osobním autem, pak zajel do příkopu, kde narazil do stromu.

Přivolaní záchranáři mohli u řidiče cisterny už jen konstatovat smrt. Na stránkách sboru dobrovolných hasičů se brzy po tom objevila smutná zpráva – mrtvým řidičem byl jejich kolega Pavel G. Přitom krátce předtím byl Pavel u hasičů na návštěvě. Chvíli poté, co odjel, zazvonil hasičům telefon...

„Byli jsme na místě jako první a těžko popsat okamžik, když jako oběť tragédie vidíte někoho, s kým jste si před chvíli povídal,“ řekl serveru Novinky.cz Jaroslav Hoza, velitel hasičů z Dubé. 

„S lítostí, bolestí na duši a na srdci Vám oznamuji, že nás po velmi tragické události opustil náš kamarád, úžasnej člověk s velkým srdcem a především kolega hasič Pavel G. Při každém výjezdu tu budeš s náma, budeš v našich srdcích a každý si na Tebe vzpomene, až uvidí naši tatru, do které jsi vložil kus svého srdce,“ napsali dobrovolní hasiči na své stránky. Pod smutnou zprávou se hromadí desítky kondolencí.

"V souvislosti s vyšetřováním  včerejší tragické nehody policisté již zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu usmrcení z nedbalosti, za který pachateli hrozí až tříletý trest odnětí svobody. Vyšetřovatel si mimo jiné vyžádá znalecký posudek z oboru dendrologie, který nám odpoví na otázku, v jakém stavu byl strom před pádem," řekla Blesku policejní mluvčí Ivana Baláková.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání