Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Zabil přítelkyni, pak si vzal „z lásky“ její příjmení! Rodina mrtvé u úřadu nepochodila

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: red - 
29. ledna 2017
10:32

Neskutečná drzost přišla zřejmě v dlouhé chvíli na mysl vězni (45) ve Valdicích, který si tam odpykává 16 let za zabití své přítelkyně. Obrátil se na matriku a požádal o změnu příjmení. Chtěl její! Prý z úcty a lásky k ní…

„Jelikož jsem přišel o svoji snoubenku, která zemřela, a hodlali jsme uzavřít manželství a nyní to již není možné, tak jsem se rozhodl, že tedy z úcty a lásky k ní bych měl nosit její příjmení,“ uvedl muž z Královéhradecka v žádosti na matriku. Ta, aniž by zkoumala další okolnosti, mu ve změně jména vyhověla.

Když to zjistila rodina ženy, která zemřela v důsledku požití drogy, kterou vyrobil právě její partner, několikrát trestaný recidivista, obrátila se okamžitě na smiřický městský úřad s tím, aby rozhodnutí zrušil.

Trvali na tom, že dvojice rozhodně sňatek uzavřít neplánovala. Když nepochodili, šli o totéž požádat Krajský úřad v Hradci Králové. Výsledek byl stejný. Následně proto požádali o pomoc ombudsmanku Annu Šabatovou, jak informuje deník Právo s odkazem na zprávu činnosti jejího úřadu.

Ombudsmanka se obrátila na Krajský soud v Hradci Králové s tím, že povinností správního úřadu je zjišťovat konkrétní okolnosti, které žadatel v žádosti uvede, v tomto případe důkaz, že se chtěli vzít, protože důvody v žádosti nemusí být pravdivé. Krajský úřad uznal argumenty Šabatové a změnu příjmení zrušil. Odsouzenci se tak vrátilo jeho původní příjmení.

 

 

amaliana ( 29. ledna 2017 11:56 )

už psali včera jinde že je ta změna zrušena - ale - chtěl ji zabít? Oba nejspíš byli feťáci, ona zemřela po požití drogy kterou on sám uvařil, těžko budu věřit, že o tom co si vzala nevěděla, takže se asi měli rádi? byť zvráceným způsobem? To už nenapíšou..

steelheart ( 29. ledna 2017 11:48 )

a kde jste vzali to ilustrační foto??????? to má být jako dnešní věznice ve Valdicích!?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání