Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Vybržďováním způsobil nehodu, při níž zemřelo miminko: Pirátovi z BMW hrozí 15 let vězení

Autor: ČTK ljš - 
23. ledna 2017
13:24

Policisté obvinili řidiče, který v prosinci způsobil dopravní nehodu na mladoboleslavské dálnici D10, při níž zemřelo malé dítě. Hrozí mu až 15 let vězení za obecné ohrožení. Je ve vazbě. 

Šestatřicetiletý muž je podezřelý z toho, že 28. prosince agresivní jízdou způsobil dopravní nehodu na 32. kilometru dálnice D10 ve směru na Turnov. Při havárii zemřelo osmiměsíční dítě a zranilo se několik lidí, jeden člověk byl zraněn těžce. „Policie ČR disponuje kamerovým záznamem účastníka dopravní nehody, na kterém je zachycen průběh nehody,“ uvedl policejní mluvčí Jakub Vinčálek.

Podezřelého, který podle iDnes.cz auto vybrzdil, policisté obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu obecného ohrožení, soud ho v případě prokázání viny může poslat na osm až 15 let do vězení.

Záznam nehody nebudou vyšetřovatelé s ohledem na rodinu a pokračující vyšetřování zveřejňovat. Policisté dál žádají všechny svědky, kteří si 28. prosince okolo 10:00 všimli agresivní jízdy řidiče stříbrného vozidla BMW 525 D ve verzi kombi, aby se přihlásili na telefonní číslo 607 053 573 nebo na linku 158.

dfghjk ( 26. ledna 2017 09:15 )

Mediální hyeny zase popadl amok. Samozřejmě, že vybrzdovači jsou hajzli, které je třebat trestat co nejpřísněji, ale v tomto případě mají máslo na hlavě i další dva účastníci nehody. Ten s miminkem jel trvale v levém pruhu a tím blokoval rychlejší vozidla za sebou, protože ta ho po pravé straně nesmí předjet. To vybrďování to v žádném případě neospravedlnuje, ale nas rat do dokáže. A dále, každý je povinen dodržovat takovou vzdálenost, aby to ubrzdil i když vozidlo před ním začne náhle brzdit. Což ten s miminkem ještě jakžtakž zvládl, ale ten za ním absolutně ne. Kdyby v tom nebylo to vybrždování, ale třeba divočák, co vběhl do cesty, jednoznačně by to hodili na toho posledního. Takže mediální hyeny, zklidněte hormon, možná se ještě budete divit, jak to soud rozhodne.

bobou ( 25. ledna 2017 07:53 )

Do uranových dolů s ním a denně až do smrti pořádně seřezat!!! Nic jiného si ani nezaslouží.

bullshit ( 23. ledna 2017 15:06 )

 Opět BMW, tahle značka blbce docela přitahuje. Když vidím BMW tak zbystřím, téměř vždy nějaký exces, frjeřinka, kšilt dozadu, křupanovitost...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání