Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Obří požár v Kopřivnici: Hoří průmyslové haly. Škody půjdou do desítek milionů

Autor: ČTK - 
8. ledna 2017
13:50

V Kopřivnici na Novojičínsku hořela rozsáhlá budova složená z několika hal, v níž byly mimo jiné stanice technické kontroly a autoservis. Zasahovalo zde víc než 21 hasičských vozů. Škody budou podle prvotních odhadů v řádu desítek milionů korun.

„Mám informaci, že zhruba od 20:00 hoří dvě průmyslové budovy v Kopřivnici. Nejsou součástí areálu automobilky,“ řekl v sobotu večer mluvčí moravskoslezských hasičů Marek Gašparín. Oheň podle informací ČTK způsobuje propadání střech hal.

Na místo hasiči vyslali výškovou techniku určenou na likvidaci požárů střech. Hasicí práce, při kterých zasahovalo přinejmenším 21 hasičských jednotek, byly velmi komplikované. Požár se podařilo lokalizovat a dostat pod kontrolu až v 6:41.

„Bourací technika ukončila strhávání nejvíce narušených konstrukcí objektu,“ uvedl mluvčí hasičů v neděli ve 12 hodin s tím, že nyní probíhá ještě dohašování. To provádí 5 jednotek. Škody budou v řádu desítek milionů korun.

Haly v minulosti patřily do areálu automobilky Tatra, nyní už ale podle Gašparína součástí areálu automobilky nejsou. Objekt využívá několik subjektů, uvedl.

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání