Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Urazila ho tvrzením, že mu nestojí, tak volal policii: Policejní perličky z jižních Čech

Urazila ho tvrzením, že mu nestojí, tak volal policii: Policejní perličky z jižních Čech
Urazila ho tvrzením, že mu nestojí, tak volal policii: Policejní perličky z jižních Čech  (Autor: Profimedia)
Autor: dce - 
2. ledna 2017
13:15

Pokud si myslíte že policejní práce kolísá mezi nebezpečnými zásahy a nudným papírováním a ničím mezi, tak jste na omylu. Policisté se při své práci občas i pobaví – zvláště pak při přijímání některých hlášení. Perličky z linky 158 z Jihočeského kraje jsou skutečně úsměvné.

Mimo běžná volání o dopravních nehodách, vandalech, opilcích či oznámení o krádeži nebo podvodu řeší také během roku několik desítek, možná i stovek úsměvných volání. Některé z nich mluvčí policie Jiří Matzner vybral na Silvestra pro pobavení čtenářů.

Nejednou se na linku 158 dovolal člověk trpící psychickou nemocí. V dubnu volala paní Olga, že její soused ze šestého patra, který bydlí nad ní, jí upaluje nohy elektrickým proudem. Proudem na ni útočí přes strop. Nohy už jí hoří. Policisté však v tomto případě nevolali hasiče, ale předali oznamovatelku do péče lékařů,“ uvedl Matzner.

Pořádně vyděsila hned na začátku telefonátu paní Hana, která se uvedla slovy, že se sice léčí na psychiatrii, ale je v naprostém pořádku. „Pak plynně pokračovala, že potřebuje pomoc policie, neboť každý večer, když je sama doma, přijdou parchanti trpaslíci, nejhorší je ten nejmenší, říkají mu Martin, a celou ji pocákají smradlavým semínkem. Také v tomto případě byl kontaktován lékař specialista.“

V září u specialistů skončil i pan Zdeněk, kterému v noci do postele vlezly dvě mořské ryby, hned jak rozsvítil, tak ale utekly. Po policii chtěl, aby ryby ihned chytila.

„Pan Libor oznámil, že má v bytě své známé, muže a ženu, kteří nechtějí odejít. Situaci nezvládá a radši se oběsí. Operační důstojník ale už věděl, co a jak. O život nešlo. Známá trojice Libor, Petr a Věra se značně opilí vždy dohodnou na sexu ve třech. Věra si však nakonec vybere vždy jen jednoho partnera a ten druhý ostrouhá. Libor volal polici, protože tentokrát Věra nevybrala jeho a navíc ho urazila tvrzením, že mu stejně nesto…,“ pobavil Matzner.

adam78 ( 29. ledna 2017 22:58 )

Tak to je moc Kdyby bral Arginmax, tak ho takhle nařknout nemůže

dandova ( 5. ledna 2017 16:04 )

Jaký perličky, my to máme doma všechno.

votomtoje ( 3. ledna 2017 10:20 )

Tak nejenom, že mu nestojí, ale ještě se tím chlubí policajtům!

londynskypes ( 2. ledna 2017 19:33 )

zednik ( 2. ledna 2017 17:18 )

Věra by se měla dát na politiku, může slibovat a neplnit a k tomu pochlastávat. Libor a Petr by si měli najít kámošku, která drží slovo.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání