Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Na záchranku čekal tři hodiny, nakonec mu manželka zemřela v náručí

Na záchranku čekal tři hodiny, nakonec mu manželka zemřela v náručí.
Na záchranku čekal tři hodiny, nakonec mu manželka zemřela v náručí.  (Autor: Menchester evening news)
Autor: aba - 
13. prosince 2016
19:20

Beryl Styles (†59) trpěla cukrovkou a osudnou noc, kdy musel její manžel Derrek zavolat o půlnoci záchranku, se u ní objevily komplikace spojené s touto nemocí. Manželé však čekali na záchranku víc než tři hodiny a Beryl nakonec na komplikace zemřela manželovi v náručí.

Ředitelství záchranné služby v Manchesteru se případem zabývalo a došlo k závěru, že došlo k pochybení u operátora, který odpovídal na nouzové volání. Ten špatně vyhodnotil případ jako jeden z těch, které nepředstavují bezprostřední ohrožení života, a tak neposlal záchranku ihned.

Monitoroval ale dál po telefonu dech ženy, a když mu skončila směna, předal případ operátorovi, který přišel po něm. Ten ale nebyl dostatečně informován o celém průběhu případu ani o tom, jak dlouho už je dvojice na drátu a čeká na pomoc. Když se ženin dech začal rapidně zhoršovat, snažil se operátor okamžitě sehnat nejbližší sanitku, aby se ihned dostala na místo. Bohužel ale v okolí právě žádná nebyla, a když dorazila, bylo už pozdě. Snahy o resuscitaci nebyly úspěšné a Beryl byla prohlášena za mrtvou.

O několik měsíců později dostal Derrek dopis z ambulance, ve kterém se ředitel omlouvá za komplikace a přiznává, že chyba vznikla na straně dispečera. „Neměli jsme čekat tak dlouho, ale nic z toho, co teď řeknu, už mi moji ženu zpět nevrátí,“ říká zlomený manžel, který se se ztrátou milované osoby stále vyrovnává. 

amgal ( 14. prosince 2016 09:08 )

někdy ani cukr nepomůže ani přeslazený čaj.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání