Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Žena z Chebska si popálila obličej, doma jí vybouchla propan-butanová lahev

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: HZS Jihomoravského kraje, HZS Středočeského kraje)
Autor: els, ČTK - 
19. listopadu 2016
12:48

Výbuch propan-butanové lahve popálil dopoledne v Plesné na Chebsku 68letou ženu. Přivolaný vrtulník odvezl zraněnou ženu na popáleninovou kliniku do Vinohradské nemocnice.

V sobotu dopoledne došlo v domě v Plesné k úniku plynu z propan-butanové lahve, který následně zapříčinil explozi. Na místě zasahovali hasiči.

„Pravděpodobně tam došlo k úniku plynu z propan-butanové lahve, exploze popálila nejméně jednoho člověka,“ potvrdil portálu TN.cz mluvčí hasičů Karlovarského kraje Martin Kasal.

Explozi byla přítomna osmašedesátiletá žena. Plameny jí způsobily četná poranění. „Žena má popálený obličej, horní a dolní končetiny a je podezření na inhalační trauma, tedy na nadýchání zplodin,“ uvedla mluvčí záchranné služby Karlovarského kraje Petra Bankurová.

„Zraněnou ženu jsme transportovali vrtulníkem záchranné služby do Prahy do nemocnice na Vinohradech,“ dodala Bankurová.

Výbuch rovněž poškodil horní část domu, podle informací ČTK jsou popraskané stěny a strop. Na místo neštěstí byl přivolán statik, aby dům zkontroloval.

dfghjk ( 5. ledna 2017 10:58 )

Blesku, plesku, sám bys měl vybouchnout, takovou píčovinu, co jsi napsal do názvu, ještě svět neviděl, proto jsem si to otevřel. Samozřejmě to bylo úplně jinak, vybuchl plyn, který z bomby utekl. Ty jsi ale vůl!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání