Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Klaun s motorovou pilou děsil cestující v Hulíně: Chtěl rozřezat muže!

Autor: ČTK - 
1. listopadu 2016
16:26

Strašidelný pohled se naskytl cestujícím na vlakovém nádraží v Hulíně. Muž v masce klauna tu v nočních hodinách děsil lidi s motorovou pilou v ruce. Případem se nyní zabývá policie.

Policie prověřuje chování šesti mladých lidí, kteří v Hulíně na Kroměřížsku natáčeli scénky s řáděním muže v masce klauna. Policisté zjišťují, zda se aktéři scének dopustili protiprávního jednání, řekla dnes ČTK policejní mluvčí Simona Kyšnerová. Policie žádá o pomoc svědky, kteří minulé úterý v noci procházeli podchodem vlakového nádraží v Hulíně. Incidenty, při kterých lidé v převleku klauna straší obyvatele, se po USA během posledního měsíce objevily také v Evropě.

Na prvním videu z Hulína podle Kyšnerové muž v masce klauna s motorovou pilou děsil dvě aktérky hrající náhodné kolemjdoucí, na druhém pak klaun předstíral, jak motorovou pilou rozřezává mladého muže. V průběhu natáčení kolem procházelo několik lidí, kteří vystoupili z vlaku, a někdo z nich událost oznámil policii. Policisté zjistili, že natáčení se zúčastnilo šest lidí ve věku 20 až 26 let. Případní svědkové mohou volat na linku 158 či na číslo 974 675 741.

„Zjišťujeme také, zda se tito aktéři nepodíleli i na natáčení videa, které vzniklo u jednoho z vlakových přejezdů údajně v Hulíně. Muž v masce klauna v něm přiběhl ke stojícímu autu a z kanystru vozidlo poléval nějakou tekutinou,“ uvedla Kyšnerová.

Děsiví klauni straší celý svět

Kolem klaunů strašících obyvatele kousky sahajícími od děsivých kanadských žertů až po ohrožování baseballovou pálkou či mačetou, propuká hysterie, kterou vydatně přiživují sociální sítě schopné bleskovou rychlostí rozšířit skutečné i smyšlené zprávy. Několik incidentů už skončilo zraněním.

Například minulý týden utrpěl vážné zranění šestnáctiletý chlapec, který se v Berlíně pokusil v masce klauna vyděsit skupinu mladých lidí. Jeden z překvapených známých ho totiž pobodal. V Rostocku na severu Německa klaun s baseballovou pálkou napadl a zranil devatenáctiletého mladíka. Další případy v poslední době hlásí i jiná německá města a objevily se třeba také ve Švédsku.

..krakonos500 ( 1. listopadu 2016 22:46 )

Naše prohnilá justice potřebuje odvést pozornost od sfalšovaných důkazů v případu Kramný.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání