Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Ztracená Češka může z Nového Zélandu domů! Policisté Pavlíně dovolili odcestovat

Autor: lm - 
29. srpna 2016
11:35

Po prožitém hororu se konečně může vrátit domů! Češce Pavlíně Pížové (33), která v novozélandských horách přišla o partnera Ondřeje P. (†27) a samaměsíc bojovala o život, policie dovolila odcestovat.

Pavlína a Ondřej se na 32 kilometrů dlouhou horskou stezku Routeburn track vydali 26. července. Nedbali přitom varování DOC (Department of Conservation – oddělení ochrany přírody) před nepříznivým počasím, a to se jim stalo osudným. Den poté pár na zasněžené stezce uklouzl a mladík si při sedmimetrovém pádu způsobil vážná zranění.

Pavlína se ho snažila vyprostit, leč marně. Po smrti přítele dvě noci seděla u jeho těla, než se rozhodla jít k nejbližší horské chatě. Po strastiplné cestě tam čekala na záchranu. Bohužel se jí nepodařilo zprovoznit vysílačku, a tak ji záchranáři objevili až minulou středu. V chatě byla úplně sama několik týdnů.

Přesnou příčinu smrti Ondřeje určí nařízená pitva, která byla naplánovaná na dnešek. Pavlína se podle české konzulky Vlaďky Kennett z tragédie stále vzpamatovává a touží hlavně odjet domů za rodinou. K tomu by mohlo dojít již brzy, policisté to totiž Češce podle deníku NZ Herald dnes dovolili.

„Je v intenzivním kontaktu s rodinou. Dostává se jí mnoho podpory z České republiky, hodně podporujících e-mailů. Stále čekáme na více informací od koronera a o dostupnosti letadel, je to vše velmi narychlo,“ řekla NZ Herald konzulka.

Vše o tragédii Čechů na Novém Zélandu čtěte zde

 

majojo ( 29. srpna 2016 13:44 )

No, jestli ležel ve sněhu, tak mohl být docela zacbovalý.

sabina.rasovska ( 29. srpna 2016 13:43 )

 Nevim no, nerikam ze ho tam vylozene strcila ale prijde mi, ze rozhodne nerika vsechno a mozna i v necem keca, coz je dost podezrely. A v takhle luxusni chate mesic "bojovat" o zivot, je taky docela vtipny. A navic kdyz byla tak zkusena v tom lezeni po horach tak at mi nerika ze ted videla vysilacku poprve v zivote, urcite ji to musel nekdo uz nekdy minimalne Ukazovat.

majojo ( 29. srpna 2016 13:41 )

 5 týdnů = téměř měsíc? Jděte už do pihele, bulváři!

lynx ( 29. srpna 2016 13:39 )

A hlavně by si měla připravit tu větičku: " Nemám, co bych vám k tomu řekla, vše jsem již řekla novozélandské policii."

lynx ( 29. srpna 2016 12:55 )

Njn. Jenže v Česku se najde nějaký ten psychopatický vyšetřovatel, který bude bádat nad tím, co o ní řekla nějaká spolužačka v mateřské školce a nebo někdo, kdo ji potkal na ulici či v obchodě a na základě "uceleného" řetězce keců, pomluv a výmyslů ji odsoudí psychpatický soud na doživotí za "jasně" prokázanou vraždu. Raději by na Novém Zélandu měla, holka šikovná zůstat, protože tady ji nečeká nic dobrého. Tady ji čeká soudce Lynch = Blesk se svojí směčkou krvelačných smradů, co obrážejí atraktivní soudní procesy a manipulují nejen s veřejností, ale zejména se soudní mašinérií a sázejí se mezi sebou o výši trestu.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání