Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Dvě asijské vodačky se udělaly na krumlovském jezu: Jednu museli lékaři resuscitovat

Autor: dce - 
21. července 2016
15:52

Špatné pochopení značky u Vltavy v Českém Krumlově patrně stojí za nehodou na místním jezu. Dvě Asiatky se po převrácení lodi začaly topit, jedna z nich byla vytažena z vody v bezvědomí.

Málem tragicky skončila nehoda lodi na Vltavě v Českém Krumlově. Dvě Asiatky pravděpodobně nepochopily značku, která vodáky navádí k propusti na jezu, a místo toho se vydaly rovnou na jez.

Loď se jim pochopitelně převrátila a obě ženy skončily ve vodě, kde se začaly topit. Tonoucím okamžitě přispěchali na pomoc lidé, kteří se pohybovali v okolí řeky, a příslušníci Hasičského záchranného sboru Jihočeského kraje, kteří jim až do příjezdu Záchranné zdravotní služby poskytovali první pomoc. Zdravotníci následně převzali péči o ženy a převezli je k dalšímu ošetření do nemocnice. Jedna z žen byla převezena ve velmi vážném stavu,“ uvedla policejní mluvčí Lenka Kozoňová.

Z vody jednu z žen vytáhli v bezvědomí a lékaři ji museli resuscitovat. Později hasiči vytáhli z vody i loď a osobní věci dvou žen, které předali policii.

gabreta ( 21. července 2016 21:05 )

Pravda, pravda. A nepotřebovaly k tomu ani šlajsnu. Klidně stačil i stan!!!  

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání