Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Parník na Orlické přehradě zachvátil požár: S plameny bojovalo osm jednotek hasičů

Autor: čad, ČTK - 
18. června 2016
12:42

Osm jednotek hasičů bojovalo v pátek večer s plameny hořícího výletního parníku na Orlické přehradě. Plavidlo bylo naštěstí ukotveno a bez pasažérů. Příčina ohně zatím není jasná, škoda na shořelé nástavbě lodi se předběžně odhaduje na dva miliony korun.

Příčina ohně zatím není jasná, škoda na shořelé nástavbě lodi se předběžně odhaduje na dva miliony korun. „S plameny se z počátku snažila bojovat trojice lodníků, bohužel neúspěšně,“ informoval Blesk jeden ze záchranářů.

Požár okolo dvacáté hodiny pohltil celou nástavbu lodi. Hasiči z plavidla vynesli jednu dvoukilovou propanbutanovou lahev a s vlastníkem lodě řešili, zda odčerpávat naftu. V nádržích jí zůstalo zhruba 400 litrů, do vody ale neunikla. „Odčerpání nádrží si majitel zajistí v následujících dnech bez pomoci hasičů,“ uvedla Matějů.

Požár likvidovalo osm jednotek hasičů, zasahovali v dýchací technice. Hlášení o ohni dostali před 20:00, úplně uhašen byl zhruba o hodinu později.

Mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů později odhadla vzniklou škodu na zhruba dva miliony korun. „Hasiči svým rychlým zásahem uchránili majetek v hodnotě pět milionů korun,“ dodala mluvčí.

 

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání