Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Nehoda, kvůli níž Veronika rodila v kómatu: Cestou od kadeřníka nabourala matku s dítětem

Autor: ljš, jn - 
10. února 2016
13:05

Příběh Veroniky Tlusté (33), která v kómatu porodila zdravé dítě, obletěl Česko. Blesk o nehodě, která jí v několika vteřinách od základu změnila život a upoutala ji na lůžko, zjistil řadu podrobností.

K osudné havárii došlo loni v pátek 23. října kolem jedenácté hodiny dopoledne nedaleko Kostelce u Jihlavy. "Stalo se to kousek od domu, jela zrovna od holiče," řekla Blesku Veroničina maminka Jaroslava.

Mladá žena, která v té době pracovala jako manažerka v prodejně s nábytkem, jela ve své fabii směrem na Jihlavu. Po projetí zatáčky ale na kluzké silnici dostala smyk a vrazila do protijedoucího peugeotu. V něm jela o tři roky mladší maminka s malým dítětem.

Ti byli převezeni k ošetření do jihlavské nemocnice, jejich zranění ale nebyla tak vážná jako ta Veroničina. Pro tu na místo neštěstí musel přiletět vrtulník. "Utrpěla poranění mozku a krční páteře," zněla krutá zpráva lékařů.

Veronika bohužel upadla do kómatu a kromě obav o její zdraví museli lékaři řešit i otázku dalšího života. Žena totiž v době úrazu byla ve dvacátém týdnu těhotenství. Prioritou pro lékaře je přitom vždy život matky. Porodníci ale naštěstí nemuseli do poslední chvíle řešit dilema, zda ukončit Veroničino těhotenství. Vývoj plodu totiž probíhal dobře. Snahou bylo proto udržet její životní funkce v optimální rovině, pak už bylo zřejmé, že se podaří udržet i dítě.

Video Matka v Brně porodila v kómatu dítě. - Blesk TV
Video se připravuje ...

Malý Daniel nakonec přišel na svět osm týdnů před termínem. "Těhotenství paní Veroniky se nám podařilo udržet do 32. týdne, kdy bylo dítě už tak veliké, že jsme si troufli na císařský řez," řekl Blesku přednosta Gynekologicko porodnické kliniky na Obilním trhu Pavel Ventruba.

Chlapeček podle rodiny i lékařů prospívá skvěle a lepší se také stav jeho nemocné maminky. „V posledních třech dnech se hodně zlepšila, a začala dokonce reagovat na pokyny. Vyhoví už i jednoduché výzvě,“ dodala. Koncem týdne proto Veroniku převezou k rehabilitaci do vojenské nemocnice v pražských Střešovicích. Všichni pevně věří, že si brzy bude moci svého chlapečka, o kterého se stará její bratr s manželkou, sama pochovat.

ninga ( 10. února 2016 16:57 )

Možná už by byla probuzená, kdyby nezůstala těhotná. Jakmile porodila, její stav se zlepšil. Někdy mi přijde, že doktoři si dělají z lidí pokusné králíky.

zenina ( 10. února 2016 16:48 )

Kdo nikdy neudělá chybu ať odsuzuje.My ostatní nikdy nevíme,kdy se to může stát komukoli z nás.Já myslím,že je potrestaná dost.Je to bohužel okamžik,vteřina,jedno špatné rozhodnutí,kterého zpětně určitě bude litovat.Hlavně,když takhle nezmrzačila tu protijedoucí maminku s dítětem

moiaza ( 10. února 2016 16:34 )

Než se k této nehodě hloupě vyjádřovat, raději mlčet. Vy všichni jste naprostými ideály řidiče. Vy nikdy neudělate chybu. Vy se nikdy nenabouráte. Závidím vám. Také mě dojímá vaše péče o ženu řidičku. Jen ona sama dobře ví, jak byla za svou chybu potrestána. Každý z vás stejnou chybu může udělat taktéž. Vlastně, vy moudří a nejmoudřejší, ji nikdy neuděláte. já jsem zapomněl.

zelvik22 ( 10. února 2016 14:47 )

vždyť říkali, že už otvírá oči a plní i drobné pokyny, tak jí asi dali brýle aby hned i viděla. Nehodu si zavinila sama, ale na druhou stranu těžko někoho soudit, to se může stát i v malé rychlosti opatrnému řidiči, když je špatná souhra náhod. Tak snad se ze všeho dostane. Zajímavé že se nepíše o otci... asi svobodná matka.

y1xcvbnm ( 10. února 2016 14:40 )

 nechápu ty brýle ????

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání