Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Okrádal ženy na Praze 5, jednu dokonce praštil tyčí do hlavy: Policisté už ho zadrželi

Okrádal ženy na Praze 5, jednu dokonce praštil tyčí do hlavy: Policisté už ho zadrželi
Okrádal ženy na Praze 5, jednu dokonce praštil tyčí do hlavy: Policisté už ho zadrželi  (Autor: Policie ČR)
Autor: dce - 
9. února 2016
20:24

Další úspěšně vyřešený případ za sebou mají policisté druhého oddělení z Prahy. Podařilo se jim zadržet lupiče (18), který na Praze 5 přepadával ženy a kradl jim kabelky. Jednu z nich ovšem dokonce uhodil tyčí do hlavy. 

Sérií loupeží se zabývali policisté z Prahy od poloviny ledna. V té době neznámý muž přepadával ženy a přímo na ulici je okrádal o kabelky. Bohužel měli policisté pouze vágní popis pachatele. A tak museli do terénu.

"Po důkladné analýze všech dosavadních krádeží a loupeží kriminalisté určili několik míst v Praze 5, kde by podezřelý mohl znovu udeřit. Ačkoliv se tento plán mohl zdát zpočátku jako nereálný a každý neúspěšný den i noc strávená v terénu jim ubírala na optimismu, nakonec se jim trpělivost vyplatila. Ve čtvrtek 4. února si krátce před půlnocí kriminalisté všimli muže, který odpovídal popisu podezřelého, a proto se ho rozhodli zkontrolovat," uvedla policejní mluvčí Iveta Martínková.

Muž se bez velkého nátlaku policistům přiznal. Uvedl, že z kabelky vždy vzal jen peníze a pak ji nedaleko místa činu zase zahodil. 

"Na služebně pak detektivové osmnáctiletého mladíka vyslechli a obvinili ze spáchání trestných činů loupež, krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. V případě pravomocného odsouzení by mu za tyto delikty mohl hrozit až desetiletý pobyt za mřížemi," dodala mluvčí. Mladý lupič je stíhán vazebně.

2589448:gallery:true:true


Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání