Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Polonahá vražedkyně Hepnarová v lesbické scéně: Ve filmu ji zahraje mladá Polka

Autor: dce - 
27. ledna 2016
10:20

Olga Hepnarová v roce 1973 najela v pražských Holešovicích do skupiny osob a úmyslně tak zabila 8 lidí. Její osoba fascinuje do takové míry, že o ní dokonce vznikl film. Natočili ho Tomáš Weinreb a Petr Kazda a premiéru bude mít na německém festivalu Berlinale. 

V titulní roli filmu Já, Olga Hepnarová se objeví Michalina Olszańska, mladá polská herečka. Tu můžeme vidět i v první ukázce z filmu, ve které je Olga s kamarádkou na diskotéce. Zatímco kamarádka dojde na bar pro pití, Olga začne tančit s dívkou a rozepne si při tom košili. S obnaženou hrudí se pak vrací za kamarádkou, která jí říká, že je šílená.

Trailer, který nám toho snad ukáže mnohem víc, by měl být uveden už příští týden, jak píše server Echo24.cz. Za filmem ovšem nestojí pouze Češi – v koprodukci na něm pracovaly i Slovensko, Polsko a Francie.

Dvojici scénáristů a filmařů Tomáše Weinreba a Petra Kazdu by mnozí mohli označit za nezkušené. Na svém kontě mají pouze tři studentské filmy v případě Weinreba a film o filmu od Kazdy.

Film toto duo připravovalo dlouhých pět let. De facto shánění prostředků bylo vydřené a realizace vykoupená za poměrně velké osobní, časové a finanční ztráty,“ informovali filmaři v rozhovoru pro web o Olze Hepnarové


Ve filmu se objeví také známější čeští herci – například Roman Zach, Klára Melíšková nebo Jan Novotný.

Olga Hepnarová vjela 10. července 1973 do skupiny asi 30 lidí, kteří čekali na zastávce Strossmayerovo náměstí. Zabila osm lidí, další byli zraněni. Hepnarová věděla, že ji zatknou – s sebou si na vražednou jízdu zabalila oblečení a cigarety, aby jich měla ve vazbě dost.

Motivem pro ni byla pomsta lidem, kteří jí ničili život – myslela tím všechny lidi na planetě. U soudu litovala, že nezabila více lidí. 12. března 1975 byla popravena v Praze na Pankráci.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání