Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Divoká honička v Ostravě: Policisté nabourali do sloupu, museli je vyprošťovat

Autor: ljš - 
29. října 2015
12:50

Honili zločince a málem při tom přišli o život! Dva mladí policisté zřejmě během pronásledování pachatele nezvládli řízení, na křižovatce vyjeli ze silnice a v plné rychlosti narazili do sloupu veřejného osvětlení. Vážně zraněné je museli vyprostit hasiči.

„Policejní vozidlo pronásledovalo podezřelé vozidlo z centra Ostravy a po průjezdu křižovatkou Českobratrská a Hornopolní vyjelo mimo silnici a narazilo do sloupu veřejného osvětlení,“ popsal nehodu, ke které došlo ve středu pár minut před půlnocí, svědek. Náraz byl velmi silný, na fotografiích, které Blesk.cz zaslal, je vidět utržené kolo ve vzdálenosti asi 50 m od nehody.

Na místo okamžitě vyrazili záchranáři a hasiči. Ti téměř půl hodiny vyprošťovali šestadvacetiletého policistu, který zůstal ve voze zaklíněn. „Pacient byl při vědomí, utrpěl však mnohočetná a vážná poranění. Zasahující lékař u něj zjistil zranění v oblasti hlavy, horních i dolních končetin a pánve. Druhý účastník nehody, rovněž muž stejného věku, byl zraněn středně těžce na horní končetině a zádech,“ uvedl mluvčí záchranky Lukáš Humpl.

Sami policisté jsou zatím na informace o nehodě i samotné honičce skoupí. „Mohu zatím pouze potvrdit, že došlo k nehodě, při níž byly zraněny dvě osoby. Její příčiny jsou v tuto chvíli v šetření,“ uvedla policejní mluvčí Daniela Vlčková.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání