Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Řidič na Třebíčsku zkolaboval při dechové zkoušce: Policisté mu zachránili život

Řidič na Třebíčsku zkolaboval při dechové zkoušce: Policisté mu zachránili život (ilustrační foto)
Řidič na Třebíčsku zkolaboval při dechové zkoušce: Policisté mu zachránili život (ilustrační foto)  (Autor: Blesk - David Malík)
Autor: dce - 
12. října 2015
11:15

Pohotová pomoc zachránila život třiapadesátiletému řidiči v Náměšti nad Oslavou. Policisté si jeho vůz po pár divných kreacích na silnici zastavili a dali mu dýchnout. V tu chvíli muž zkolaboval.

Felicie kličkovala po silnici u Náměště nad Oslavou od jednoho kraje ke druhému. Byl pátek a policisté si rychle domysleli, že řidič slavil víkend dřív než měl. Auto zastavili u krajnice u rybníka Rathan a řidiče podrobili dechové zkoušce na alkohol.

Zkouška byla ovšem negativní. V tu chvíli ale začal muž kolabovat a policistům bylo jasné, že opilý skutečně nebyl. „Náhle začal muž kolabovat a padat k zemi. Policisté ho okamžitě zachytili a položili. Byl v bezvědomí a v obličeji začal velmi rychle fialovět,“ popsala událost serveru iDNES.cz policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Policisté přivolali záchranku a zahájili masáž srdce, ve které pokračovali až do příjezdu lékařů. Muž ale nebyl v autě sám - s ním tam jeli i tři kolegové, kteří se ovšem šokem nezmohli ani na slovo.

Záchranářům se po příjezdu podařilo muže přivést k vědomí. „Muž se dlouhodobě léčí s nemocí srdce. Jeho náhlý kolaps způsobila srdeční arytmie,“ dodala mluvčí. Policisté tak muži zachránili život a zabránili i potenciálně nebezpečné nehodě.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání