Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Studentka Diana (19) nařkla ředitele plzeňské školy z obtěžování: Odmítla jsem sex, tak nemám maturitu!

Autor: Zbyněk Schnapka - 
10. října 2015
16:55

Ředitel školy po mně chtěl sex. S tím přišla za kriminalisty studentka jedné střední školy v Plzni Diana (19). O pedagoga se teď zajímá policie kvůli sexuálnímu obtěžování.

Jde o pomstu studentky za to, že neudělala maturitu? Nebo ředitel školy skutečně obtěžuje studentky? To teď musí rozluštit kriminalisté. Diana tvrdí, že řediteli, kterého měla na několik předmětů, padla do oka už v prváku.

„Když jsem třeba svlékala svetr v lavici, tak mi koukal na prsa nebo mi sahal rukou na bok. Měl pořád dvojsmyslné narážky,“ vzpomíná Diana. Zlom nastal před maturitou.

„Jednou jsem řekla, že jsem ze zkoušek nervózní. A on na to, že jestli chci, tak mi to může zpříjemnit sexem,“ tvrdí dívka. Ředitel, který je ženatý a má rodinu, ji podle jejích slov dokonce lákal na školní zájezd do Francie s tím, že budou chodit na rauty.

Když podle dívčiny verze odmítla, nátlak vzrůstal. Dianu prý jednou i políbil na rty. Dívka teď tomu, že ho odmítla, připisuje to, že nemá maturitu.

Přestože státní část udělala, ředitel ji od ústní maturity ze dvou předmětů, u nichž byl předsedou komise, vyhodil. „Ve třídě řekl, že se nemstí, ale pamatuje si. Jen mně bylo jasné, co tím myslí,“ popisuje jejich poslední setkání před zkouškou dospělosti Diana.

„Kriminalisté přijali oznámení týkající se možného protiprávního jednání. V současné době shromažďujeme všechny skutečnosti pro řádné a objektivní prověření celého případu," říká policejní mluvčí Hana Kroftová.

Studentky: Měl sexuální narážky

Verzi o sexuálním obtěžování studentek ředitelem potvrdily pod slibem anonymity Blesku i dvě dívky, které situaci na škole znají.

Podle nich pedagog často říká dvojsmyslné sexuální narážky při hodinách vybraným dívkám. „Víme o holce, která tvrdila, že s ním spala. Když tenkrát Diana odmítla s ředitelem jet do Francie, tahle ji nahradila a jela místo ní,“ dodávají.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání