Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Přes Facebook svolali pouliční párty: Přišly stovky lidí. Na policisty někdo hodil dýmovnici

Autor: ljš - 
22. září 2015
11:33

Auta, baby, chlast! To mělo být motto pouliční párty, kterou přes sociální sítě svolala partička lanžhotských hiphoperů. Na akci dorazily tři stovky lidí, které musela rozehnat policie.

„V sobotu po půl desáté v noci jsme přijali oznámení od starosty obce Lanžhot, že v době, kdy se zde koná tradiční hodová zábava, svolal do jejich obce přes sociální sítě někdo nepovolenou párty,“ uvedla policejní mluvčí Kamila Haraštová.

Policisté na místě našli téměř tři sta účastníků. „Většina z nich byla silně podnapilá. Někteří narušovali veřejný pořádek, blokovali vozovku a jeden z nich dokonce na služební vozidlo hodil zapálenou dýmovnici. Na pomoc byly vyslány další policejní posily, neboť shromáždění se postupně začalo přesouvat k místům, kde stály prodejní stánky a probíhala hodová zábava,“ řekla mluvčí.

Z tří stovek lidí nakonec policisté zatkli jen tři muže. „Jeden byl přistižen při sprejerství a další dva se dopouštěli hrubých neslušností a narušovali veřejný pořádek, i když byli několikrát vyzváni, aby svého jednání zanechali,“ vysvětlila Haraštová.

Podle informací Blesk.cz akci pořádala místní skupina Bang Band Boys, která chtěla dav lidí využít k natáčení klipu ke své písni, po němž měla začít právě neohlášená streetparty. „Po 7. hodině v centru Lanžhota natáčíme klip, byli bychom rádi, kdyby došel každý, ať je totální bordel, a po natáčení uděláme street party. Auta, baby, chlast!!! Takže přijď!“ napsal jeden z organizátorů akce na Facebook. K tomu také natočil videopozvánku:

Hiphopery teď zřejmě čekají opletačky s policií. „Celý incident nadále prověřujeme. Postupně jsme přijali další oznámení, že v rámci svolané akce došlo k různým škodám na majetku. Samozřejmě že se budeme věnovat také organizátorům nepovolené akce,“ uzavřela mluvčí.

Fotogalerii a video z akce najdete na webu Policejního deníku>>

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání