Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Rodiče Nečesaného tvrdí: Policista čtyřikrát ovlivnil vyšetřování

Autor: ljš - 
7. září 2015
14:31

Věřili, že to bude jen formalita, jenže vše se zamotává. Rodiče Lukáše Nečesaného si náhlý obrat ve vzpomínkách napadené kadeřnice vysvětlují po svém. Podle nich k němu došlo na základě návštěvy hlavního vyšetřovatele Milana Jušty. Ten se podle nich pokusil případ ovlivnit už počtvrté, a podávají na něj proto trestní oznámení.

„Domluvila se s policajtama,“ rozčiloval se Lukáš Nečesaný ve středu, kdy ho Ludmila B. po 30 měsících najednou označila za pachatele. Jeho otec ho sice rychle okřikl, aby nic nekomentoval, o několik dní později ale rodina na svých webových stránkách uveřejnila prohlášení, ve kterém oznámila, že bude hlavního vyšetřovatele případu žalovat.

Impulzem byla skutečnost, že napadená kadeřnice ve své výpovědi přiznala, že ji kriminalista týden před zahájením nového soudního líčení navštívil. Prý mluvili pouze o její ochraně a žena mu o tom, že se jí vrátila paměť a útočníka poznává, údajně vůbec neřekla. Nečesaní tomu ale nevěří a na kriminalistu chtějí znovu podat trestní oznámení, které už v minulosti Generální inspekce bezpečnostních zdrojů odložila.

Podle jejich prohlášení jsou k tomu kromě zmíněné návštěvy další tři důvody. Jde o spornou rekognici provedenou na jednotce intenzivní péče, kde se z videozáznamu může zdát, že kriminalista oběti podsouvá Nečesaného fotografii. Dále rodina uvádí kontaminaci jedné z pachových stop, kterou potvrdil znalec.

Zatímco o těchto dvou případech se v minulosti několikrát mluvilo, třetí důvod je nový. „Jde o osobní odvoz a účast (kriminalisty Jušty, pozn. red.) na psychologickém vyšetření paní poškozené v ordinaci Mgr. Čermákové, která byla následně pro nezpůsobilost vzdělání vyloučena z případu – její posudek značně ovlivnil případ,“ uvádí rodina.

Kdy dojde k příštímu jednání, Nečesaní zatím neví. Soudce případ odložil na neurčito, protože chce zajistit, aby napadená kadeřnice prošla speciálními paměťovými testy. Musela by s nimi ale souhlasit. „Od tohoto rozsáhlého vyšetření si slibujeme, že dojde k faktickému rozkrytí stavu poškozené, její paměti, lživých tendencí, a třeba se dozvíme i nové skutečnosti stran možné účasti jiných osob na činu,“ píše se v prohlášení.

chelseapubzlin ( 7. září 2015 22:12 )

Paní byla pod prášky,zmlácená a bez svých brýlí,když jí ukázali jeho fotku.Ona přece nemá důvod nyní lhát.Tady ani peníze těm gaunerům nepomohou.Té paní/za odvahu/ a toho vyšetřovatele si musíme vážit!

chelseapubzlin ( 7. září 2015 22:07 )

Chlapec?Snad ***!

chelseapubzlin ( 7. září 2015 21:55 )

 Naivitě se meze nekladou.Naštěstí naše policie není naivní.Hajzlíkům se umí postavit.

vrahrychtar ( 7. září 2015 21:10 )

pretahl bych ho polenem pote nacesane palicy

xindlceskej ( 7. září 2015 17:56 )

Česko je K,U.N-D´A-H=Á-R!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání