Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Učitele plavání obvinili ze znásilnění dvou holčiček: Znalci se ho ale u soudu zastali

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: ČTK, ljš - 
20. července 2015
13:41

Údajně na plaveckém kurzu znásilnil dvě sedmileté holčičky. Osmadvacetiletý instruktor plavání ale obžalobu odmítá a řekl, že nechápe, kde děti z mateřské školy na obvinění přišly. Ve prospěch obviněného muže, kterému hrozí pět až dvanáct let vězení, u soudu navíc svědčili i znalci.

Mladík řekl, že obvinění nechápe. „Nestalo se to,“ dodal. Měl prý na starost sedm dětí, které učil plavecké styly, a nic mimořádného se podle něj nestalo. Bazén byl také prý neustále pod dohledem učitelky a kolem jsou kamery. Mladík si přivydělával jako instruktor zhruba 10 let. Jeho působení se obešlo bez stížností, neměl ani problémy s rodiči. Má také čistý trestní rejstřík a policie nenašla v jeho notebooku nic závadného.

Znalci z oboru psychologie a psychiatrie řekli, že muž netrpí duševní chorobou, jeho chování a psychické funkce jsou v normě. „Je schopen rozlišovat mezi tím, co se má a co se nesmí. Věrohodnost je dobrá. Není tam deviace,“ řekl jeden ze znalců. Situaci popsanou obžalobou považuje za nesrozumitelnou.

Instruktor podle obžaloby znásilnil holčičky loni 10. dubna v hloubětínském bazénu. Údajně jim odhrnul plavky a osahával je v rozkroku.

Vyšetřovatelé tvrdí, že muž využil psychické i fyzické bezbrannosti svěřených dívek, které se obě narodily v roce 2008 a které mu byly svěřeny k dozoru a výuce. Zatímco byly dívky ve vodě u kraje bazénu, instruktor stál na břehu, odkud je prý osahával. Jedné navíc údajně zasunul prsty do pochvy, což trestní právo vyhodnocuje jako „způsob srovnatelný se souloží“.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání