Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Kámoše grázla z BMW obvinili z lhaní. Za Půčkem mohou jít na 2 roky do vězení

Autor: ČTK - 
10. července 2015
07:24

Policie obvinila dva lidi z křivé výpovědi v případu Marka Půčka, grázla z BMW. Ten loni v srpnu v opilosti srazil autem v Praze na zastávce Marušku, která čekala na autobus. Lhářům hrozí za křivé výpovědi až dva roky vězení.

S největší pravděpodobností jsou stíháni Půčkovi kamarádi, kteří u soudu vypovídali v jeho prospěch. Uvedl to server Lidovky.cz. Půček si za nehodu, od níž utekl, nyní odpykává šestiletý trest vězení. Městský soud v Praze mu v odvolacím řízení také na deset let zakázal řídit auto.

Dva jeho kamarádi u soudu uvedli, že Půček večer před nehodou, kdy slavil narozeniny, pil jen malé pivo. Podpořili tak Půčkovu výpověď, že v době nehody nebyl opilý ani pod vlivem drog. Předsedkyně senátu ale při hlavním líčení nechala přehrát kamerové záznamy z restaurace, kde parta mladíků slavila. Z nich je patrné, že Půček pil pivo i tvrdý alkohol a na stole byl zřejmě kokain.

O tom, že Půček konzumoval minimálně alkohol, také vypovídali policisté, kteří ho kontrolovali jen pár minut před nehodou. Možné podezření na křivé výpovědi avizovala už v průběhu soudního jednání státní zástupkyně Jana Schröderová, která Půčkův případ dozorovala. „Vyhodnotily se veškeré výpovědi a v současné době je vedeno trestní stíhání proti dvěma osobám,“ řekl serveru Tomáš Bláha z Obvodního státního zastupitelství pro Prahu 2.

Jeden člověk byl obviněn na začátku června, druhý o pár dní později. Půček na náměstí Kinských srazil jednadvacetiletou dívku na autobusové zastávce. Podle soudu porušil veškerá pravidla řízení vozidla, když řídil opilý, jel nedovolenou rychlostí 62 kilometrů v hodině a nevěnoval se řízení. Obžaloba Půčka vinila z nedbalostního usmrcení, neposkytnutí pomoci a ohrožení pod vlivem návykové látky. Mladík se po útěku od nehody, která se stala brzy ráno 5. srpna, přihlásil policii až 16 hodin po tragédii.

krat5 ( 10. července 2015 12:20 )

Moje řeč.

ruudazvostravy ( 10. července 2015 11:13 )

 Zmlaťte ho,zafřte ho,zapte ho.

karmavana ( 10. července 2015 11:05 )

Copak Amerika...ale jmelí!

salto ( 10. července 2015 10:51 )

Kalousek?

1917 ( 10. července 2015 10:47 )

Český trestí řád sestavovali lidé pro které lidský život má cenu hadru na koštěti uklízečky WC. Na příklad ta namistrovaná rádoby producentka Deana Horvátová za zabití chodce na přechodu dostala 2roky podmínku a ještě má drzost se odvolvat až k Ústravnímu soudu. Tento ožralý a zdrogovaný spratek ze zlaté mládeže dostane také za vraždu 6 let. Jak to řekla Kelišová, jdu blejt velebnosti!!!!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání