Ve čtvrtek nad ránem přivolalo policejní hlídku zoufalé volání o pomoc do ulice Bubeníčkova. Našli zde třiapadesátiletého muže s ohořelým oblečením. „Ten uvedl, že ho probudila bolest a hořel na něm oděv. Poté, co se uhasil, přinesl mu o třicet let mladší muž lahev s vodou na chlazení,“ uvedl policejní mluvčí Pavel Šváb. 

Právě onoho muže, který napadenému bezdomovci tak ochotně pomohl, potkali policisté nedaleko od místa činu. „Policistům se však vyhýbavé odpovědi přítomného mladíka moc nezdály,“ dodal Šváb. 

A netrvalo dlouho a mladík se přiznal. Policistům řekl, že bezdomovce chtěl probudit zapáleným papírovým kapesníkem. Kriminalisté při dalším šetření zjistili, že muž pracuje nedaleko jako noční hlídač a dlouhou chvíli si krátil zapalováním popelnic a pozorováním práce hasičů,“ doplnil mluvčí.

Požárů bylo ocelkem sedm – jednou dokonce začalo hořet i obchodní centrum, které měl mladík hlídat. Za poškození cizí věci, výtržnictví a těžké ublížení na zdraví ve stádiu pokusu mu nyní hrozí až deset let ve vězení. 

Fotogalerie
4 fotografie