Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Martinu polil kyselinou expřítel: Obžalovali ho z pokusu o vraždu. Dostane doživotí?

Autor: ČTK - 
5. února 2015
10:39

Martinu (25) musel dobře znát, věděla police o útočníkovi, který polil předloni v Plzni mladou ženu kyselinou. V hledáčku vyšetřovatelů tak byl od začátku její expřítel, taxikář Jan D. Zadrželi ho loni v srpnu. Ve středu ho státní zástupce obžaloval z pokusu o vraždu. Dívka po útoku oslepla.

Podle krajského státního zástupce Martina Rykla, který bývalého přítele dívky obžaloval z pokusu o vraždu, pachatel jednal s rozmyslem a zvlášť trýznivým způsobem. "Obžalobu jsem podal ve středu," potvrdil ve čtvrtek ČTK Rykl. Muži hrozí 15 až 20 let vězení, v případě uložení výjimečného trestu je to ale 20 až 30 let nebo také doživotí.

Událost se stala předloni 18. listopadu kolem 08:00 v městské části Lobzy. Pachatel polil ženu žíravinou, když nasedala do vozu před domem, látka jí poleptala obličej včetně očí a nohy i paže, údajně kyselinu také částečně polkla. Žena se stále léčí, podstoupila řadu plastických operací.

Policisté zadrželi a obvinili podezřelého devětatřicetiletého muže loni v srpnu, jde o bývalého přítele mladé ženy. Soud jej následně poslal do vazby, důvodem byla obava, aby neutekl.

Kvůli dopadení pachatele vznikl okamžitě speciální tým kriminalistů, na věci pracovali zpočátku ve dne v noci. Policisté procházeli například dostupné kamerové záznamy, analyzovat museli stovky hodin záznamů, přizvali řadu znalců z různých oborů. Jeden z policistů ČTK řekl, že bral jako otázku osobní cti dotáhnout právě tento brutální případ do konce a dostat pachatele před soud. Proti útočníkovi by podle dostupných informací měl svědčit hlavně řetězec nepřímých důkazů.

petrkramnypresident ( 5. února 2015 14:58 )

A ty jsi pí_ča a hloupá nána k tomu, takže jsi na tom hůř Když nechceš poslouchat, tak aspoň neurážej.

petrkramnypresident ( 5. února 2015 14:55 )

Řeknu to jinak - můžu existovat a dělat co chci, ale přesto nevlezu k tygrovi do klece, nepojedu na dovolenou do Afghánistánu a když ke mě přijde cikán s tím, že má pro mě zadarmo luxusní hodinky, tak si je od něj nevezmu. Sice se můžu utěšovat, že já přece nemůžu za to, že mě tygr sežral, nemůžu za to, že mě zajali islamáci. Ale pravda je ta, že když budu uvažovat, tak se mi to nestane.

tigrusenka ( 5. února 2015 14:48 )

*** s kozlem, páč výše uvedený president je na houno

tigrusenka ( 5. února 2015 14:47 )

nemáš víc smajlíků? Tohle je bída. Posbírej si svoje děcka po ulici a umej jim perdele a přirození, určitě si svoje odpracovaly

univerzalnizena ( 5. února 2015 14:43 )

jejda kde bereš informacie o lidich na diskuzi ty pyčle vyjezdená vyparavis o svoji vy churfene rodince co ty mrdtigrusenka

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání