Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Žena z Plzně seděla za krádež podprsenek. Na jedné se nakonec oběsila

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: profimedia.cz)
Autor: ČTK, dce - 
25. září 2014
14:22

Žena podezřelá z krádeží v plzeňských obchodech spáchala začátkem září ve věznici na Borech sebevraždu. Oběsila se na podprsence! Paradoxní je, že právě za krádež mimo jiné tohoto zboží měla jít k soudu.

"Událost se stala 4. září. Policie dostala oznámení, že žena zemřela mezi 8:00 a 9:00. Už dříve odsouzenou recidivistku poslal do vazby soud za vydírání a krádež, hrozilo jí až osmileté vězení," uvedla policejní mluvčí Hana Štefflová.

Žena byla podle policie podezřelá z červencových krádeží v obchodech v Plzni. V jednom případě údajně ukradla v obchodě bižuterii za 449 korun. Ve druhém případě si v obchodě vybrala zboží za více než 10.000 korun, které dala do kabel a pytle. Část zboží se pak pokusila vynést z obchodu. Prodavačky ale zamkly a chtěly, aby zaplatila nebo aby věci vrátila.

Žena údajně začala na vedoucí prodejny křičet a vulgárně ji urážet, strkala do ní a házela po ní zbožím. "Podezřelá na vedoucí prodejny začala křičet a urážet ji velmi vulgárními slovy, strkala do ní lokty, házela po ní zbožím, přičemž se neustále dožadovala odemčení dveří," popsala incident serveru denik.cz Štefflová. Jedna z prodavaček ji ale chytila za vlasy a držela ji, dokud se neuklidní.

Podle statistik Vězeňské služby jsou sebevraždy vězňů ojedinělé. V loňském roce jich bylo sedm, o rok dříve 17. Spáchat sebevraždu se ročně pokouší několik desítek vězňů, loni jich bylo 89.

djaba ( 25. září 2014 21:05 )

Že by byl dámský padák tak pevný ?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání