Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Vrah a expolicista Babyka: Skončí ve speciálním kriminále pro poldy? Vraždit se nebál, z vězení má ale hrůzu!

Autor: zb - 
27. srpna 2014
20:42

Trest 16 let vězení s ostrahou potvrdil Vrchní soud  expolicistovi  Miloši Babykovi (36). Ten zavraždil manželku Innu (†38). Nyní  má strach z kriminálu. Nechce se dostat do normálního vězení. Chce do „fešáckého“, pro policisty. A Blesk zjistil, že takové šance existuje.

Babyka se výkonu trestu bojí jako čert kříže. Už se pokusil  i o demonstrativní sebevraždu. A v normální base by se měl opravdu čeho bát. „Byl by na cele až s 16 vězni. Ti mají odemčené dveře u cel. Mohou volně chodit po chodbě a do jiných cel,“ říká bachař, jehož jméno Blesk zná.

„Jako policista mohl některé vězně dostat do basy a ty si ho podají. Dostane  nakládačku a nezůstane u jedné. Také týral ženu a to muklové nemají rádi. Budou mu to vracet,  šikanovat ho,“ tvrdí bachař.

Specializované pracoviště

Babyka si ale může požádat o fešácký kriminál.  A ten v Česku  existuje. „Od ledna se ve věznici zřizují specializovaná pracoviště pro příslušníky bezpečnostních sborů,“ říká mluvčí vězeňské služby Hana Löffelmannová

Blesk chtěl znát podrobnosti, ale narazil, vězeňská služba už odmítla další sdělit. „Nemohu to říci,“ dodala už jen mluvčí. Blesk se tedy obrátil na ministerstvo spravedlnosti, což je nadřízený orgán vězeňské služby. „Zmíněnou informaci není možné poskytnout z bezpečnostních důvodu,“ uvedla zase stroze mluvčí ministerstva Kateřina Hrochová.

Jak vypadá kriminál pro policisty?

*místo velkých cel jen cely pro dva či jednoho vězně
*volný pohyb mimo celu (bez kontaktu s ostatními vězni)
*odpadá možnost šikany (pokud se nešikanují policisti mezi sebou)
*možnost televize na cele

Jak vypadá normální kriminál

*cely i po 16ti vězních
*volný pohyb mimo cely (vyšší nebezpečí šikany)
*jedna společná místnost s televizí

koko61 ( 27. srpna 2014 22:09 )

Tak on si bude ještě chlapeček vybírat. To se vážně nevidí. A má strach? Že neměl strach, když zabíjel svoji ženu!! A kór když to byl policajt. Thajské vězení by zasloužil, tam by z něho živý nevylezl.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání