Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

15 hodin střízlivění na útěku mu nepomohlo! Řidič z BMW byl obviněn ze zabití pod vlivem návykové látky

Autor: ljš - 
6. srpna 2014
15:40

Zabil svou šílenou jízdou jedenadvacetiletou dívku, která byla na cestě do práce. V noci přitom Marek P. (24) slavil své narozeniny a podle svědků byl viditelně pod vlivem alkoholu nebo drog. Zřejmě proto z místa utekl a přihlásil se až poté, co vystřízlivěl. Tahle klička mu ale nevyšla, policisté ho přesto obvinili ze zabití pod vlivem návykové látky.

Marek P. čelí obvinění ze spáchání trestného činu usmrcení z nedbalosti, neposkytnutí pomoci řidičem dopravního prostředku a ohrožení pod vlivem návykové látky. "Kriminalisté rozšířili právní kvalifikaci o třetí odstavec trestného činu usmrcení z nedbalosti, za což v tomto případě hrozí až osmileté vězení," uvedla policejní mluvčí Jana Rösslerová.

Dechová zkouška i test na alkohol sice vyšly po patnáctihodinovém útěku jako negativní, přesto policisté řidiče z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky obvinili. "Detektivové vychází zejména ze svědeckých výpovědí, nicméně v současné chvíli ještě čekají na výsledky toxikologického vyšetření moči mladého řidiče," dodala mluvčí s tím, že další svědky hledají. "V souvislosti s touto tragickou dopravní nehodou žádají detektivové osoby, které mezi včerejší půlnocí a půl pátou ranní byly s tímto mladíkem v kontaktu, komunikovaly s ním nebo s ním dokonce trávily noc, aby kontaktovaly tísňovou linku 158 a poskytly tak důležité svědectví k tomuto případu," řekla.

Video  Zprávy: Zabiják z BMW v poutech! A odkaz synovce (†14) Ester Janečkové  - Blesk TV
Video se připravuje ...

Obviněný mladý řidič skončil v policejní cele v budově pražského policejního ředitelství a čeká na rozhodnutí o vazbě. Kriminalisté stále na případu intenzivně pracují.

Policisté z evidence zjistili, že byl Marek P. už v minulosti trestán. Soud mu v minulosti uložil podmínečný trest odnětí svobody za spáchání trestného činu podílnictví z nedbalosti a ve stejný rok mu správní orgán udělil trest zákazu řízení za jízdu pod vlivem nebo návykové látky.


lofwyr ( 7. srpna 2014 10:47 )

nbcz: Dlouho Máru P. nepřemlaskneš a to bolí, co?

lofwyr ( 7. srpna 2014 10:45 )

Podívej nbcz, my víme že Máru P. přeblafáváš a polykáš a teď jsi celej hin z toho že ti ho zavřou a bude po kuřbě, ale zase to tu nepřeháněj, OK?

tkcz ( 7. srpna 2014 08:16 )

vypadá to, že se*** je sprosté slovo, tak opravuji na "ve zlomku vteřiny"

tkcz ( 7. srpna 2014 08:13 )

reakce se týka pana nbcz

tkcz ( 7. srpna 2014 08:12 )

Je až neskutečné, co tady někteří jedinci dokážou vyplodit. Omlouvat trestný čin tím, že ta "tupá ovce" nestačila zareagovat, to už je vrchol. Milý pane, je potřeba si nejdříve představit sebe v oné situaci, než tu začnete bezmyšlenkovitě plácat kraviny. Už vás vidím, jak takto brzo ráno, kdy jste celý rozespalý, reagujete ve zlomku se*** a to musím zdůraznit, protože více času neměla, na auto projíždějící zastávkou tím, že skáčete supermana do bezpečného prostoru. Hodně jste mě pobavil, ale omlouvá vás to, že zřejmě ani u vás moc nefunguje to, že musíte zapnout mozek před tím, než začnete mluvit. Navíc jste na místě nebyl a nevíte, jak ona slečna reagovala, ale můžu vám říct, že i když pominu výše napsané, tak 90% lidí při pohledu na řítící se auto na ně bude tím šokem přikováno k podlaze.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání