Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Matce podstrčil falešnou tisícikorunu: Myslel, že je to klukovina, čeká ho soud!

V tomto domě by měl povedený mladík s matkou bydlet.
V tomto domě by měl povedený mladík s matkou bydlet.  (Autor: Blesk - Vlaďka Hradská)
Autor: Vlaďka Hradská - 
17. července 2014
08:08

Kvůli synovi (17) má z ostudy kabát. Horké chvilky zažila žena z Českokrumlovska při placení nákupu. Pokladní zjistila, že od ní dostala falešnou tisícikorunu a ihned zavolala policii.

Kriminalisté nejprve ženu podezírali z padělání a pozměňování peněz. Při vyšetřování ale přišli na to, že případ má překvapivé rozuzlení. Ukázalo se, že do maléru dostal nic netušící maminku její syn.

Našel totiž u silnice padělanou tisícikorunu. Místo, aby ji odevzdal na policii, rozhodl se ji podstrčit své matce. „Počkal, až bude sám doma a falešnou bankovku vložil do sklenice s penězi určenými na nákup. Navíc si odtud vzal pravou tisícikorunovou bankovku. Zřejmě si myslel, že mu to projde,“ řekl policejní mluvčí Jiří Matzner.

To se ale přepočítal. Policisté ho obvinili z padělání peněz. Dospělému by hrozilo 3 až 8 let ve vězení, on jako mladistvý může počítat s poloviční sazbou.

podlesni ( 17. července 2014 09:18 )

O výši trestu nechci polemizovat, měl by mít spíš výchovný charakter. Ale že v 17ti letech mohl vědět, že může jít minimálně o přestupek, klukovina to není, dobře věděl, že je falešná a pochybuji, že by jí jen tak našel. Proč by jí nešel utratit sám, že??? Ten věděl která bije...

podlesni ( 17. července 2014 09:14 )

Prostě si chtěl přilepšit, ale verzi o nalezení bankovky se mi nechce věřit.... A vůbec si nemyslel nic o klukovině, doufal, že mu to projde, mám o mladém hochovi své mínění, na to jsem těch spratků z dobrých rodin potkala už dost....

babcahanca ( 17. července 2014 09:03 )

Klukovina s falešnou bankovkou a trest horší než za vraždu či znásilnění ??

.abcd.abcd. ( 17. července 2014 08:52 )

Tý woe, to snad není pravda, kluk nic neudělal a má bejt odsouzenej, už jsme tady jako v Emérice.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání