Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Boj proti sex-turistům: Kampaň má ohlas i v Německu

Autor: rvs, lac - 
9. února 2010
12:44

Sexuální turisti, jsou problém, který zná každý obyvatel českých českých příhraničních měst. Prostitutky, často dost okoralého zevnějšku, lemující silnice do Německa, jsou totiž na mnoha místech naprosto běžnou podívanou. Obyvatelé se jich teď zkouší zbavit originální kampaní, která má ohlas i v Německu.

Za 'lákavou' sexuální atrakcí přijíždí především z Německa do měst jako je Cheb, Chomutov, Sokolov, nebo Ústí nad Labem druh návštěvníků, o které v Česku kromě prostitutek a jejich kriminálnických pasáků nikdo nestojí. A zatímco jsou němečtí zpustlíci šťastní blahem, čeští obyvatelé pohraničí mají už dávno jasno: "Jsou to prasata," shoduje se naprostá většina z nich ve svém názoru na sexuální turistiku.

Jak se zdá,  někteří obyvatelé už toho mají konečně dost. Simona Kmoníčková (40) z Chomutova přišla s originálním nápadem, který už město začalo realizovat - s cedulemi, varujícími před nákazou pohlavními nemocemi. Objevila se na nich červenovlasá dívka s nápisem "Nabízím syfilis, kapavku, AIDS".

Sama iniciátorka kampaně Simona Koníčková bydlí v nejvykřičenější chomutovské lokalitě, v Lipské ulici, místním hlavním tahu do německého Saska. "Mám tři dcery, šestnáctiletou a šestiletá dvojčata. Jednak se o ně bojím a taky bylo velmi nepříjemné, když u nás zastavilo auto a řidič mě se starší dcerou považoval za prostitutky," říká.

Instalování cedulí sponzoruje Ministerstvo vnitra a přispěla i společnost Severočeské doly. Cedulí bude celkem 16 a kromě již instalované 'drsnější' verze se chystá i jejich mírnější podoba pro místa v blízkosti škol. Snad kampaň pomůže a české pohraničí se ostudného byznysu a jeho zvrhlých návštěvníků konečně zbaví.

Kampaň ale sklízí slovy uznání i v Německu. Deník Bild si snahy paní Koníčkové všiml a děkuje za ni. Západní sousedi moc dobře vědí, že pohlavně nakažený spoluobčan je zárodkem obrovských problému pro celou společnost.

dasa0302 ( 10. února 2010 14:24 )

Asi při své úrovni nevidíš žádný rozdíl. Tak tam pozdravuj!

djaba ( 10. února 2010 13:18 )

Na takové hydry , co se tam v těch končiná nabízejí sexuchtivým úchylům z německých zemí , bych nesáhl ani pětimetrovou izolovanou tyčí .No asi se musíme od západu ještě moc učit.

zirafa ( 10. února 2010 12:44 )

můžu tě ujistit, že některým bohužel nevadí ani zima...

zirafa ( 10. února 2010 12:42 )

k tvému "inteligentnímu" příspěvku jen tolik: viděls někdy, jaké "krasavice" stojí u silnic?! Asi ne, protože bys nemohl napsat tu kravinu, cos napsal.... já kolem nich bohužel musím občas jezdit, tak to vidím.... a ten výblitek o sexu ani nebudu komentovat....

janteto ( 9. února 2010 16:44 )

ale počkejte, až tato krutá zima skončí a bude zase teplo. Děvy se jistě objeví a obnaží a pak se uvidí, zda kunčafti dají na nějaké tabule.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání