Starší zloděj se například koncem září vloupal do kanceláře v Proseticích, kde odcizil počítač a několik monitorů, fotoaparát, diktafon a další věci za více jak 54 tisíc korun.

Na sídlišti se mu zřejmě zalíbilo, o několik dnů později tam vykradl úklidovou místnost v suterénu panelového domu, ze které si odnesl mycí a úklidové prostředky a dvoukolový vozík.

V krádežích pokračoval i v říjnu, kdy vnikl nezajištěnými dveřmi do bytu, ze kterého následně odcizil čtyři průtokové vodoměry, vodovodní baterie, televizor, hifi věž a jízdní kolo.

V následujících dnech pak vykradl v různých domech sklepy, z jednoho odcizil ledničku, z dalšího pak dětské elektrické autíčko, dětskou motorku a koloběžku.

K posledním dvěma krádežím přizval mladého muže, který už se ale se zákonem v minulosti také dostal do křížku. Společně se vloupali do neobydleného rodinného domu, ze kterého následně odcizili redukční mosazné ventily, litinovou krbovou vložku, vodovodní baterie a průtokový ohřívač vody, několik dnů pak opuštěný objekt využívali k bydlení.

Jednou zavítali i do Trnovan, kde se vloupali do garáže řadového rodinného domu, přes kterou vnikli do předsíně v obytné části, kde odcizili několik kusů ručního nářadí a z odložené bundy vzali peněženku s doklady a finanční hotovostí a mobilní telefon.

Celková škoda, která byla poškozeným způsobena, byla vyčíslena na více jak sto tisíc korun, oba muži zatím zůstávají v režimu zadržení. Policisté prověřují, zda nemají na svědomí i další majetkovou trestnou činnost, i dosud prokázané skutky ale stačí, aby skončili na několik let za mřížemi. Oba byli obviněni z přečinů krádeže, neoprávněného zásahu do práva k domu, bytu, nebo k nebytovému prostoru, porušování domovní svobody a poškození cizí věci. Zatímco mladšímu muži hrozí maximálně tříleté vězení, starší obviněný může za mřížemi strávit až pět let.

PČR