Krátce po jedné hodině ráno vyrazili na místo policisté z místního oddělení, OHS Praha II. Vinohrady, OHS Praha IV., psovod PČR a psovodi Městské policie Praha.

Služební psovod se psem Fandou se vydal po stopě pachatele / pachatelů, avšak uprostřed nedalekého parku pes stopu ztratil. Na řadu přišlo pátrání policistů z Oddělení hlídkové služby II. a IV. policejního obvodu a také psovodů Městské policie Praha.

V parku se následně podařilo hlídce OHS Praha IV. vypátrat muže, který má bohatou trestní minulost. Ve vězení strávil přibližně třetinu svého života a za sebou měl již například loupež. K místu proto pro zajištění bezpečnosti okamžitě zamířili také psovodi MP Praha. Při prohlídce policisté zjistili, že má muž v kapse předmět, kterým se mohl přes plastové okno do firmy vloupat. Navíc u něj byly nalezeny také gumové rukavice a cizí klíče, u kterých nebyl schopen prokázat, kde je vzal, ani čí jsou. „Prostě je našel“… Muž byl proto kvůli ověření totožnosti eskortován na místní oddělení PČR. Psovodi MP Praha následně ještě jednou prohledali park a přilehlé okolí, avšak nic podezřelého již nebylo nalezeno. Skvělou práci pak odvedli nejen psovodi MP Praha, ale také policista z OHS Praha II. Vinohrady, kterému se podařilo zajistit materiály důležité k případnému objasnění případu.

Kriminalisté na místě vloupání zajistili potřebné stopy a případem se i nadále zabývají. Věc je kvalifikována jako trestný čin krádeže ve 3. odstavci.