Opilý mladík za volantem pak přejel silnici a narazil do stromu. I přesto nadále pokračoval v riskantní jízdě. Cestou k němu přistoupila jeho známá, společně pak ujížděli po lesní cestě směrem na Lomnici.

„U sraženého staršího muže selhávalo dýchání, navíc upadl do bezvědomí. Stav muže byl život ohrožující. Zasahující lékařka proto musela provést intubaci jeho dýchacích cest a připojit muže k přístrojem řízené ventilaci. Prvotní vyšetření ukázalo vážné poranění hlavy a podezření na poranění dutiny břišní. Záchranáři postiženému zajistili dva žilní vstupy, zahájili podávání potřebných farmak a uložili jej do podtlakové matrace. Pacient byl přepraven sanitním vozem na heliport záchranné služby a odtud pak dále vrtulníkem LZS na urgentní příjem Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě. Jeho stav zůstával v době předání velmi vážný,“ uvedl mluvčí záchranné služby Lukáš Humpl.

Sražený 20letý mladý muž utrpěl středně těžká zranění, a to zejména v oblasti hlavy. Ujíždějícího řidiče se podařilo zadržet tamním policistům. Dechová zkouška u něj odhalila přítomnost alkoholu ve výši 1,71 promile. Mladík je podezřelý z trestných činů maření výkonu úředního rozhodnutí, neposkytnutí pomoci, ohrožení pod vlivem návykové látky a těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti, za což mu hrozí až 5 let ve vězení.

FOTO: PČR