Detektivové z pražské Palmovky řeší od 20. července loupežné přepadení v herně na křižovatce ulic Sokolovská a Thámova na Praze 8. Dvojice mladíků přišla po druhé hodině v noci do baru, jeden z nich po chvíli vytáhl na sedmadvacetiletou barmanku nůž s asi dvaceticentimetrovou čepelí a požadoval vydání finanční hotovosti. Když obdrželi třicet tisíc korun, ženu uzamkli a z místa odešli směrem k Rohanskému nábřeží. Obsluhu pak po šesti hodinách vysvobodila až kolegyně z další směny.

Kriminalistům se podařilo zajistit videozáznamy nejen z herny, na kterých je zachycena samotná loupež, ale dokonce i kamerové záznamy z Rohanského nábřeží, kde si dvojice takzvaně mávla na projíždějícího řidiče taxislužby. Ten lupičům kupodivu zastavil a odvezl je na prozatím neznámé místo.

Policisté sice znají podobu mladíků, nicméně žádají o pomoc veřejnost při pátrání po jejich totožnosti a rovněž se obrací i na řidiče taxislužby, který dvojici vozidlem Škoda Octavia, II. generace a modré základní barvy, odvezl z Rohanského nábřeží směrem do centra.

Jakékoliv informace k těmto hledaným osobám, jejich pobytu nebo pohybu přijmou policisté na bezplatné tísňové lince 158 nebo kterékoli služebně Policie ČR. Detektivové mladé muže podezřívají ze spáchání trestného činu loupeže, za který ukládá trestní zákoník trest až deset let vězení.

K popisu: Muž, který ohrožoval barmanku nožem, je ve věku kolem 25 let, vysoký mezi 175 až 180 centimetry, střední postavy. Má světlou pleť, asi třídenní strniště a krátké tmavé vlasy, vystříhané po stranách. Na temeni hlavy měl začínající pleš. Oblečený byl do černých kalhot a béžové mikiny s nápisem „UNDR“. Na nohou měl černé boty a na hlavě červenou čepici s kšiltem. Jeho poznávacím znamením by mohly být dioptrické brýle. V ruce držel kuchyňský nůž s černou rukojetí a asi 20 centimetrovou čepelí. Hovořil česky bez přízvuku.

Druhý muž je ve věku kolem 20 let, vysoký asi 190 centimetrů, štíhlé postavy. Má krátké světle hnědé vlasy a byl hladce oholený. Oblečený byl do tmavých džínů, černého trička s krátkým rukávem a s nezjištěným znakem na hrudi a na tričku měl oblečenou světle šedou mikinu s kapucí a na zip. Na nohou měl černé boty a rovněž hovořil česky, bez přízvuku. Podle přepadené barmanky se choval jako drogově závislý: „ Toto se projevovalo tak, že se divně díval a kýval ze strany na stranu – prostě jsem to poznala, oba byli opravdu divní už od pohledu.“

por. Bc. Jana Rösslerová tisková mluvčí PČR FOTO: PČR