V pondělí 21. července naměřila hlídka Dálničního oddělení Velký Beranov před druhou hodinou v noci u vozidla Mercedes Benz jedoucího po dálnici na km 130 ve směru jízdy na Brno rychlost 190 kilometrů za hodinu. Policejní hlídka vyjela za vozidlem a dávala řidiči pokyny k zastavení. Řidička však na výzvy k zastavení nereagovala a místo toho začala rychle ujíždět, a to velmi riskantní a nebezpečnou jízdou. U Velkého Meziříčí z dálnice sjela a následně odbočila na čerpací stanici, kde policisté automobil zastavili a provedli zákrok.

Zjistili, že automobil řídí pětatřicetiletá žena z Brněnska, ve vozidle s ní jel ještě sedmatřicetiletý muž. Při kontrole policisté zjistili, že po muži je vyhlášeno celostátní pátrání. V polovině května byl na něho vydán soudem příkaz k zatčení. Muže policisté zatkli, převezli ho na obvodní oddělení a umístili ho do policejní cely, následně zatčeného muže eskortovali k brněnskému soudu. U řidičky provedli policisté dechovou zkoušku, která byla negativní. Negativní byl i test na zjištění ovlivnění návykovou látkou.

Ve vozidle cestovala ještě dívka mladšího školního věku, která byla z rychlé jízdy vyděšená. Policisté ženu společně s dívkou také převezli na policejní oddělení, kde podala řidička vysvětlení. Žena je podezřelá ze spáchání dopravních přestupků, které policisté oznámí k projednání správnímu orgánu. O případu informovali také orgán sociálně právní ochrany dětí. Případ policisté dále šetří.

por. Bc. Jana Kroutilová tisková mluvčí PČR