Hned čtyři hledaní muži skončili na sklonku minulého týdne v rukou benešovských policistů. Tři z nich byli neprodleně po zadržení dodáni do výkonu trestu odnětí svobody, čtvrtého policisté předali svým pražským kolegům k dalšímu opatření.

Jako prvního se kriminalistům podařilo vypátrat třicetiletého muže z Litoměřicka, kterého hledal Obvodní soud pro Prahu 2. Ve středu dne 25. června v odpoledních hodinách jej zadrželi přímo v Benešově. Ještě týž den v podvečer zadrželi devětadvacetiletého muže z Benešovska, na kterého vydal příkaz k dodání do výkonu trestu odnětí svobody tamní okresní soud. Jako třetí skončil v jejich rukou čtyřicetiletý muž taktéž z Benešovska, kterého vypátrali přímo v místě jeho trvalého bydliště. Také na něj vydal Okresní soud v Benešově příkaz k dodání do výkonu trestu odnětí svobody.

Dva dny nato neunikl spravedlnosti další hledaný. O zadržení tohoto dvaadvacetiletého mladíka z Prahy se z velké části postaral náhodný svědek, který upozornil na jeho osobu policii na lince 158. V telefonátu uvedl, že se hledaný právě nachází na fotbalovém stadionu na Příbramsku. Hlídka obvodního oddělení Votice tak okamžitě vyjela na místo, kde dotyčného skutečně nalezla. Na základě souhlasu se zadržením, který na něj vydal Obvodní soud pro Prahu 4, jej na místě zadržela a po provedení potřebných úkonů jej předala svým pražským kolegům.

nprap. Bc. Eva Stulíková tisková mluvčí PČR