Policisté se proto rozhodli automobil standardním způsobem zkontrolovat. Řidič zpočátku výzvy k zastavení uposlechl, ale téměř vzápětí zařadil rychlostní stupeň, prudce sešlápl plyn a začal hlídce ujíždět. Na blízké křižovatce ulic Moskevská a Vršovická vůz otočil a pokračoval opačným směrem ulicí Bohdaleckou a Spořilovskou až na dálnici D1 a ujížděl dále směrem na Brno.

Pronásledující policisté radiostanicí informovali ostatní hlídky, které se k nim postupně připojily. Cestou operačního střediska byli do akce zapojeni i policisté Dálničního oddělení Bernartice. Díky spolupráci všech zúčastněných hlídek se podařilo odcizené vozidlo zastavit na úrovni 49.kilometru u sjezdu na Psáře.

Řidič Škody Octavia se po zastavení vozidla pokusil o útěk, který policisté zmařili použitím donucovacích prostředků. Následnou kontrolou a orientační zkouškou na přítomnost omamných a psychotropních látek bylo zjištěno, že 34letý muž je pod vlivem pervitinu a navíc má soudem uložen zákaz řízení motorových vozidel a to až do prosince 2016. Dalším šetřením vyšlo najevo, že pod vlivem pervitinu je i zbytek posádky vozu, 29letý muž a 23letá žena, která policistům navíc tvrdila, že je těhotná.

Řidič i oba spolujezdci vzhledem k okolnostem skončili na nejbližší policejní služebně, kde si případ převzali benešovští kriminalisté. Čtyřiatřicetiletému řidiči tak hrozí obvinění z trestných činů neoprávněné užívání cizí věci, ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí.

mjr. Bc. Andrea Zoulová tisková mluvčí PČR FOTO: Policejní deník