Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Češi po rozvolnění: Hospody konec kontrol vítají, frmol kadeřnic, sportovci se nevrátili

  • Autor: Krajští redaktoři Blesku - 
    11. 2. 2022
    08:35

    Mohou si konečně zajít na pivo, jídlo nebo do posilovny... Důvod slavit mají neočkovaní Češi. Po měsících restrikcí, které je vyřadily ze společenského života, se dočkali. Úderem včerejší půlnoci vláda mohutně rozvolnila. Testy a očkování už po nich hospodští nebo kadeřníci chtít nebudou. Zatímco restaurace a hospody často změnu vítají, na některých místech se ještě projevit nestihla.

  • 1.Restaurace: Návrat těch, co nechodili

    Návrat neočkovaných uvítali v restauraci Bowling City ve Veselí nad Moravou. Hned první den rozvolnění přišlo více lidí. „Přišli i ti, kteří sem dlouho nechodili. Lidé si na nutnost prokazovat se stěžovali. Někteří bývali i hodně nepříjemní. Je dobře, že se to zrušilo,“ uvedla obsluhující Kristýna Matejkovičová (23).

    Video  Hospody znovu pro všechny: Restauratér zmínil vyšší ceny i nedostatek personálu.  - Markéta Volfová, Lukáš Červený
    Video se připravuje ...

  • 2.Spousta rezervací

    Jiří Stehlíček (65) z První Pivní Tramwaye na pražském Spořilově má po rozvolnění plno a rezervace se jen hrnou. „Přišli jsme o spoustu hostů a peněz. Pořád se ale držíme i díky lidem, kteří k nám chodili i před rozvolněním. Jako hospodský stojím o lidi. Nejsem tu od toho, abych je kontroloval jako policajt,“ řekl.

    Video  Tisková konference po jednání vlády (9.2.2022)  - ČTK/Blesk
    Video se připravuje ...

  • 3.Posilovna: Sportovci se nevrátili

    Posilovna Fitness Herkules trenéra a sportovce Pavla Šalitroše (28) z Bruntálu byla i po rozvolnění poloprázdná. Část klientů podle něj za dobu omezení a zákazů výrazně zlenivěla. „Návštěvnost je dnes zatím výrazně slabší, i když se rozvolnilo. Někteří se bojí nákazy a přestali chodit cvičit úplně,“ řekl.

    Rozvolnění v ČR a konec kontroly certifikátů: Mladý svalovec Armin Bučan (16) si nenechal trénink s Pavlem Šalitrošem ujít. (10.2.2022) Rozvolnění v ČR a konec kontroly certifikátů: Mladý svalovec Armin Bučan (16) si nenechal trénink s Pavlem Šalitrošem ujít. (10.2.2022) | Foto Blesk - Karel Janeček

  • 4.Kadeřnictví: Lidé jsou zatím opatrní

    Podle šéfky Kadeřnictví Eliška v centru Liberce Petry Hrnčířové (37) jsou zákazníci zatím opatrní. „Nejprve byli objednaní lidé od devátého. Načež jsme spoustu objednávek rušili, protože se pravidla změnila a rozvolňovat se mělo až dnes. Počítám, že objednávek bude přibývat hlavně v dalších týdnech,“ popsala.

    Jinde se nezastaví ani na chvíli

    V jednom kuse stříhá, barví nebo zvedá telefony. Kadeřnice Anna Bojková se v Jablunkově od rozvolnění nezastaví. „Šílené, zpocená jsem od hlavy k patě,“ podotkla. Jablunkovsko je nejméně proočkovanou oblastí v Česku a den, kdy budou konečně moci k holiči, vyhlížely stovky lidí.

    „To, že bych musela napravovat domácí výrobu účesů a pokusy o stříhání, naštěstí nepozoruji. Prostě to vydrželi,“ uvedla Anička, která se na zákazníky moc těšila.

    Rozvolnění v ČR: Kadeřnice Anna Bojková stříhá jako o život. (10.2.2022) Rozvolnění v ČR: Kadeřnice Anna Bojková stříhá jako o život. (10.2.2022) | Foto Blesk - Jana Gartnerová

  • 5.Cukrárna: Štamgastky se vrátily

    Ani na chvíli se včera nezastavily prodavačky ve vyhlášené Cukrárně Diana v brněnské Lesné. „Po čase jsme přivítaly i zákazníky, které jsme u nás teď dlouho nevídaly,“ pochvalovala si prodavačka Lenka Kopřivová (52). „Vracíme se do života,“ pousmály se nad kávičkou spokojené penzistky, které dříve patřily k místním štamgastům.

    Rozvolnění v ČR: Brněnská cukrárna Diana (10.2.2022) Rozvolnění v ČR: Brněnská cukrárna Diana (10.2.2022) | Foto Blesk - Jiří Nováček

PavelSki ( 11. února 2022 09:24 )

Re: sportovci

Ale ne, sportovci se vrátili, opravdoví sportovci makali furt jak kde to šlo i tam kde to nešlo. Nebo třeba venku.
A to nejen profi, ale i amateři.

Sváteční návštěvníci fitnes nebo ti, co tam chodili, že je to móda, tak ti zlenivěli úplně. Ale to nejsou sportovci.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa