Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Šampion v kickboxu zemřel pár týdnů po nákaze koronavirem. Z JIPky odešel na revers

Autor: tsv - 
28. prosince 2021
05:00

Belgický šampion v kickboxu vystupující pod jménem Undertaker (†41) podlehl těžkému covidu, píší zahraniční weby. Před svou smrtí nemoc odmítal považovat za nebezpečnou, kritizoval roušky a bezpečnostní opatření a i přes to, že měl problémy s dýcháním, se rozhodl opustit jednotku intenzivní péče - navzdory doporučením lékařů podepsal revers. Jeho manželka si covid jako příčinu šampionovy smrti nepřipouští.

Frederic Sinistra strávil zřejmě kvůli zdravotním komplikacím způsobeným covidem několik dní v nemocnici v belgickém Lutychu. Podle videí zveřejněných na jeho facebookové stránce měl potíže s dýcháním, se kterým mu v nemocnici pomáhal přístroj.

Do nemocnice šel na popud svého trenéra Osmana Yigina, který mu odmítal pomáhat s přípravou na zápasy, dokud nevyhledá lékařskou pomoc. O několik dní později Sinistra svým fanouškům na sociální síti sdělil, že své příznaky hodlá léčit z domova.

Undertaker se v nemocnici léčil se zánětem plic, který mu podle informací webu Mirror zapříčinil covid. „Bojovník se nikdy nevzdává! Vrátím se ještě silnější. Už teď vám všem děkuji za podporu,“ napsal 26. listopadu na facebook. K příspěvku přidal fotografii, na které je hadičkami připojen na ventilátor.

„Budu pokračovat v boji, dokud nezemřu“

O tři dny později zveřejnil na sociální síti další snímek z nemocnice. V popisku poděkoval svým fanouškům, kteří mu v soukromých zprávách posílali slova útěchy a podporu. „Cítím se lépe a lépe, je o mě velmi dobře postaráno. Budu pokračovat v boji, dokud nezemřu. Síla a čest nám,“ uvedl

Krátce nato opustil nemocnici na revers, v léčbě chtěl pokračovat sám doma v belgickém Ciney. Šampionovu smrt na facebooku oznámila 16. prosince Sinistrova manželka, nechal za sebou dvě děti. „Célio a Diego, nikdy nezapomeňte na to, že vás táta miluje ze všeho nejvíc na světě. Vždy tu pro vás bude. A pro mě také,“ napsala v příspěvku. Kickboxerovým fanouškům poděkovala za projevy soustrasti.

Manželka tvrdí: Nezemřel na covid

Ačkoli zahraniční média uvádějí, že za předčasnou smrtí belgického šampiona stojí covid, jeho manželka si to nepřipouští. O jiné příčině smrti se ale ve svém příspěvku na facebooku nezmínila. Média zkritizovala za šíření pomluv, které mají podle ní za úkol vyvolávat v lidech strach z covidu a neočkovaných.

„Můj manžel nezemřel na covid a nikdy by nepřijal, že to, co se mu stalo, používáme k šíření strachu a jako výzvu k očkování,“ napsala na sociální síť. Naznačila jiné dlouhodobé zdravotní problémy, které ale blíže nespecifikovala.

Šampionův pohřeb se konal 21. prosince. „Můj manžel byl štědrý muž s velkým srdcem, který chtěl pomáhat ostatním navzdory čemukoliv,“ napsala vdova. „Z celého srdce vám všem děkuji za podporu a všechny vaše krásné pocty mému manželovi,“ připojila.

Podle nejnovějších dat zaznamenala Belgie za posledních sedm dní 7011 nových případů nákazy covidem. Denně končí v nemocnici v průměru 150 lidí a umírá kolem 35 pacientů.

Video  Spojení delty a omikronu budí obavy. Virolog zmínil nebezpečí u zvířat a špatné britské zprávy  - Pavlína Horáková
Video se připravuje ...

Jokl ( 28. prosince 2021 12:47 )

Jeho vzhled a myšlenky jasně naznačují výši jeho inteligence,které moc nepobral.Jeho manželka je na tom ještě hůře.

apoho ( 28. prosince 2021 09:02 )

Koukám,že už jsou povoleny pouze diskusní příspěvky pochlebovačského typu.

Politická a společenská eurokorektnost nás válcuje už i v bulvárním tisku

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa